Canvas en Shortcutz Amsterdam bouwen het dakterras van Volkshotel om tot Rooftop Cinema
Foto credits: Tom van Huisstede

Restaurant Canvas en filmplatform Shortcutz Amsterdam organiseren samen op 30 meter hoogte vier filmvoorstellingen in de open lucht. De eerste editie van Rooftop Cinema 2022 loopt van zondag 26 tot en met woensdag 29 juni en bestaat uit een selectie speciaal gecureerde (korte) films. Met dit eerste evenement wordt een zonnig filmseizoen afgetrapt, Rooftop Cinema komt in juli en augustus terug voor nog twee edities (waaronder Pride special).

Shortcutz Amsterdam is een platform dat zich richt op het promoten van nieuw Nederlands filmtalent en het verbinden van opkomende filmmakers met gevestigde professionals. Voor de eerste editie van Rooftop Cinema van dit seizoen hebben zij vier avonden gecureerd die bol staan van Nederlands talent. Restaurant Canvas zal voorafgaand aan de films een zomerse stamppot serveren. Tijdens de eerste avond wordt een speciale verzameling van korte films vertoond:

Winners Night – vertoning: 26 juni 2022

Een selectie van winnende deelnemers van de jaarlijkse Shortcutz korte film competitie, bestaande uit ‘Free Fall’ van Emmanuel Tenenbaum, ‘Long Live The Pande’ van Bo van der Meer & Roswitha de Boer, ‘Camouflage’ van Remco Polman & Jantiene de Kroon en ‘Lead Balloons’ van Lisette Donkersloot.

Benedetta & Serratus – vertoning: 27 juni 2022

Benedetta – geregisseerd door Paul Verhoeven – is een opwindende film die aangrijpende vragen over sexuele vrijheid in relatie tot het geloof oproept. Voorafgaand aan deze speelfilm wordt het visuele experiment Serratus vertoond, geregisseerd door Maarten Groen.

Another Round (Druk) & I’D LIKE TO THANK… – vertoning: 28 juni 2022

Another Round (of Druk in het Deens) van Thomas Vinterberg is een bedwelmende tragikomedie die een speciale kijk biedt op drinken tijdens een midlife crisis. De olijf in je Martini komt in dit geval in de vorm van I’D LIKE TO THANK… een korte film van Jonathan J. Smit.

Woman’s Voice – vertoning: 29 juni 20022

Een avondvullend programma bestaande uit korte films – geregisseerd door vrouwen – waarin vrouwelijkheid en vrouwen in het algemeen centraal staan. Met ‘Funkele’ van Nicole Jachmann, ‘Sunshine Motel’ van Rosita Wolkers, ‘Bes’ van Ayla Çekin Satijn, ‘Reflection’van Sanna de Vries, ‘Bekeken’ van Kim de Ruyter, ‘Lili’ van Yfke van Berckelaer, ‘F*ck my life’ van Isis Cabolet en ‘Birdland’ van Ashgan El-Hamus.

Info:

* Deur open voor borrel & diner: 20:00
* Film: +/- 22:00
* Einde: +/- 00:00
* Film-ticket: €13,50 (incl.) per persoon
* Dinner-ticket: €15,- (incl.) per persoon
* Ticketlink: http://bit.ly/rooftop-cinema-tickets