Boekenweek 2022 bij het Volkshotel
Van 11 tot 17 april – tijdens Boekenweek 2022 – maakt Volkshotel een week lang programma dat volledig in het teken staat van het geschreven woord.
Van een schrijfworkshop tot een comic and zine fair en een inclusieve voorleesmiddag: er komt van alles voorbij.

Het programma biedt een podium aan uiteenlopende jonge makers. Zo is er in de co-working van Volkshotel een comic and zine fair, waar uiteenlopende mensen hun zelfgemaakte strips en tijdschriften uitstallen en verkopen. Ook kun je hier als bezoeker je eigen zine samenstellen.

Verder maakt schrijver en visueel kunstenaar Lotje Louwe Kooijmans een speciale krijtbordtekening in de lobby geïnspireerd op haar favoriete boekpassage. Deze zal de hele week te zien zijn.

Tessel ten Zweege geeft een schrijfworkshop over feministisch schrijven in één van de werkcabines en Zsofia Kollar presenteert haar nieuwe boek Object-Oriented Identity in Doka. De Literary Week wordt afgesloten met een inclusieve voorleesmiddag in samenwerking met Educulture.

Het volledige programma is gratis te bezoeken op de schrijfworkshop na. Check voor alle informatie en het volledige programma de website van Volkshotel.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam