Amsterdamse band knalt Sloveense zomer in

Een zomertour samen met een bekende schrijver en een Nobelprijs genomineerde in Slovenië? Het overkomt Raoul & the Wisemen. Daarnaast bracht de Amsterdamse band op Bevrijdingsdag hun nieuwe single Hurricane uit.

‘Grappig hoe iets kan lopen’ zegt frontman Raoul Wijsma. ‘Ik kende Noah als schrijver van een boek over Slovenië. Op een dag heb ik hem een bericht gestuurd’. Het bleek een goede zet. Charney werkt op dit moment samen met historica en Nobelprijs genomineerde Svetlana Slapšak aan een boek over Slavische mythes en legendes. De 75-jarige professor is een autoriteit op dat gebied. De band heeft een van de verhalen uit het boek, De Waterman Legende, op muziek gezet. Het optreden wordt een combinatie van poëzie, spoken word en muziek. Op dit moment staan er onder andere optredens gepland op het bekende festival Kamfest en de alternatieve hotspot ‘Metelkova’ in het centrum van Ljubljana.

Bevrijdingssingle

Ook in Nederland laat Raoul & the Wisemen van zich horen. De band begon het seizoen met de release van hun nieuwe single Hurricane. ‘Dit deden we speciaal op Bevrijdingsdag, omdat het nummer gaat over het doorbreken van je eigen patronen en het vinden van vrijheid. De storm is een metafoor voor alle gedachten die je kunt hebben.’ Hurricane is een energieke popsong met stuwende groove, waarbij ook de liefde van de band voor pakkende melodieën naar voren komt. Voor de productie werkte Raoul & the Wisemen samen met producers Jan David Hoogerheide (EUT, Kovacs) en Iwen Legro (Tape Toy).

Na de release volgden er optredens in het openluchttheater van het Amstelpark in Amsterdam op 7 mei en speelde de band op het Come out and Play festival in Oss op 13 mei. Check de agenda op www.raoulandthewisemen.com voor de rest van de release optredens.

Hurricane is momenteel te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube en alle andere bekende streamingsdiensten. Raoul & the Wisemen is te volgen via Instagram,  en/of Facebook of via www.raoulandthewisemen.com.