Amsterdam Tattoo Conventie 2023: Een wereldwijde viering van inkt

De bruisende stad Amsterdam, bekend om zijn grachten, klompen en cultuur, zal binnenkort een veer op zijn hoed steken als gastheer voor de iconische Amsterdam Tattoo Convention. Van 15 tot 17 september verandert NDSM Loods in een wijdvertakt canvas van creativiteit, waar tattooliefhebbers, artiesten en liefhebbers van over de hele wereld op afkomen. De editie van 2023 belooft niet alleen tatoeages, maar een holistische viering van kunst, muziek en gemeenschap.

Tatoeëren: Een universele kunstvorm met unieke tradities

De conventie is een ode aan het rijke tapijt van tatoeëren dat zich uitstrekt over geografische gebieden en geschiedenissen. Naast de melodieuze tikken van Polynesisch tatoeëren en de levendigheid van moderne ontwerpen, staat de deelnemers iets unieks te wachten. De editie van dit jaar zet traditionele Japanse, Thaise en Maori handgemaakte tatoeages in de schijnwerpers. Met gerenommeerde artiesten die vanuit de hele wereld overvliegen, kunnen bezoekers de sierlijkheid en complexiteit van deze eeuwenoude praktijken met eigen ogen aanschouwen.

Een smeltkroes van talent en traditie

Met meer dan 400 tatoeëerders die aanwezig zullen zijn, biedt de conventie een ongeëvenaarde kans om enkele van ’s werelds meest getalenteerde inkers te ontmoeten. Of je nu op zoek bent naar hyperrealistische portretten, grillige aquarelontwerpen of traditionele tribale patronen, je zult een artiest vinden die aansluit bij jouw stijl. Naast de belofte van nieuwe tatoeages kunnen deelnemers zich onderdompelen in de kunst en inzicht krijgen in verschillende stijlen, technieken en de inspiratie erachter.

Meer dan inkt: Een Festival van Ervaringen

Hoewel tatoeages het kloppende hart van de conventie blijven, reikt het aanbod van het evenement veel verder. Livemuziek van verschillende genres belooft de lucht te vullen met melodieën, voor een scala aan auditieve voorkeuren. De ruimte zal ook tot leven komen met entertainers, van vuurspuwers tot slangenmensen, wat bijdraagt aan de levendige sfeer van het evenement.

Naast de tattoo-gerichte activiteiten hebben bezoekers toegang tot een breed scala aan verkopers die tattoo-gerelateerde merchandise, piercingsieraden, kappersdiensten, kleding, bodypaint en nog veel meer aanbieden. De culinaire spreiding op het evenement is al even eclectisch, met eetkraampjes die zowel lokale lekkernijen als internationale keukens serveren. Al deze elementen komen samen en creëren een feestelijke sfeer die perfect past bij de geest van de conventie.

Gemeenschap, gesprekken en connecties

In de kern is de Amsterdam Tattoo Convention een gemeenschapsevenement. Het bevordert netwerken, stelt tattooliefhebbers in staat om artiesten te ontmoeten die ze online hebben bewonderd, biedt een platform voor discussies, workshops en bovenal viert het de gedeelde liefde voor de kunst van het tatoeëren.

Je bezoek plannen

Een paar praktische details voor diegenen die hun agenda’s markeren:

  • Locatie: NDSM Loods, Amsterdam. Een iconische locatie waar regelmatig belangrijke evenementen in de stad plaatsvinden.
  • Data: 15-17 september 2023. Voor specifieke schema’s en line-ups van artiesten kun je het beste de officiële website van de conventie bezoeken.
  • Tickets: Tickets worden alleen aan de zaal verkocht.
  • Kinderen: Kinderen tot 11 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene – één kind per volwassene.

Openingstijden voor bezoekers:

Vrijdag 15 september 2023: 13:00 – 22:00 (exposanten vanaf 8:00)

Zaterdag 16 september 2023: 11:00 – 22:00 (exposanten vanaf 10:00)

Zondag 17 september 2023: 11:00 – 20:00 (exposanten vanaf 10:00)

Toegangsprijs:

Vrijdag 16 = € 10

Zaterdag 17 = € 15

Zondag 18e = € 15

Weekendpas (vrijdag, zaterdag en zondag) = € 35

Huis- en veiligheidsregels

Voor een plezierige ervaring voor iedereen zijn er een paar basisregels. MC-kleuren (of “look a likes”) zijn niet toegestaan! Dieren, wapens, messen en alcohol van buitenaf zijn niet toegestaan in de conventiezaal. Binnen mag niet gerookt worden. Zoals eerder vermeld, is eten en drinken in de tattoostand niet toegestaan, hoewel er een speciale ruimte is voor eten en drinken. Glazen flessen zijn ten strengste verboden in de conventiehal en bezoekers mogen zich niet bezighouden met de verkoop, promotie of het aanbieden van producten of diensten.

Accommodatie en reizen in het weekend

Gezien de grote aantrekkingskracht van de conventie is het verstandig voor deelnemers om ruim van tevoren hun accommodatie vast te leggen. Amsterdam biedt veel accommodatiemogelijkheden, van stijlvolle boetiekhotels tot gezellige bed & breakfasts. Er zijn talloze accommodaties voor het weekend die een huiselijk en ontspannen verblijf beloven. Het is ook de moeite waard om te weten dat verschillende plaatsen in de buurt van de NDSM Loods speciale aanbiedingen hebben, exclusief voor deelnemers aan de conventie.

Wat vervoer betreft, zorgt het robuuste Amsterdamse openbaar vervoer netwerk voor een probleemloze verbinding. De NDSM regio wordt goed bediend door trams, bussen en veerboten. Voor deelnemers die zich willen onderdompelen in een authentieke Amsterdamse ervaring, is het huren van een fiets een milieuvriendelijke en schilderachtige manier om de stad en haar iconische grachten te ontdekken.

In Conclusie

De Amsterdam Tattoo Convention is niet zomaar een evenement; het is een grootse viering van kunst, tradities en connecties. Of je nu een doorgewinterde tatoeage liefhebber bent of iemand die gewoon nieuwsgierig is, deze conventie belooft een meeslepende, kleurrijke en onvergetelijke ervaring. Terwijl Amsterdam haar reputatie als wereldwijde hub van creativiteit bevestigt, is dit evenement een bewijs van de toewijding van de stad aan kunstzinnigheid en gemeenschap.