Amsterdam Museum opent toch deuren in Hermitage Amsterdam

Het Amsterdam Museum opent op woensdag 9 maart toch haar tijdelijke deuren in de Hermitage Amsterdam. Dit doen ze in goed overleg met het kunstmuseum dat is gelegen aan de Amstel. Eerder werd, vanwege nauwe banden van de Hermitage met Rusland, door het Amsterdam Museum nog besloten niet open te gaan. Wel is de feestelijke opening die afgelopen zaterdag gepland stond, voorlopig opgeschort.

Collectiepresentatie

Het Amsterdam Museum toont in de Amsterdam Museum-vleugel aan de Amstel 51, een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad. Daarnaast zijn in wisselende tentoonstellingen ook bewoners en liefhebbers van de stad aan het woord om ‘hun Amsterdam’ te laten zien. De tijdelijke locatie van het Amsterdam Museum zal de bezoeker met bekende objecten uit de collectie en nieuwe of minder bekende werken en een meerstemmig verhaal vooral laten zien dat er niet één geschiedenis van de stad is.

“Ook hebben wij een ruimte ingericht waar bezoekers hun reacties op de oorlog, en andere conflicten in de wereld kunnen delen. We hopen dat juist in een periode als deze cultuur kan zorgen voor troost en verbinding”, aldus Judikje Kiers en Margriet Schavemaker van het Amsterdam Museum.

Van woensdag 9 maart om 10 uur zijn deuren van het museum geopend voor bezoekers, en zijn ze alle dagen geopend van 10 tot 17 uur.