5 prachtige bezienswaardigheden in Amsterdam!
Foto credits: Anne Frank Huis

5 prachtige bezienswaardigheden in Amsterdam!

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is volgens velen het populairste museum van Nederland, met jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. Het huis, gelegen aan de Prinsengracht in Amsterdam, opende haar deuren in 1960. Dit woonhuis vertelt de geschiedenis van een Joods meisje die tijdens de 2de wereldoorlog samen met haar familie moest onderduiken voor nazi-Duitsland.

In het huis beleef je het verhaal van Anne Frank & haar familie aan de hand van foto’s, video’s, citaten & authentieke voorwerpen. Zo moet je ongetwijfeld het originele roodgeruite dagboek van Anne Frank in de dagboekkamer of de draaibare kast gezien hebben. Dit was de toegangsdeur tot het Achterhuis waar ze samen met haar familie iets meer dan 2 jaar ondergedoken leefden tot ze gearresteerd werden.

Verder ontdek je orgineel speelgoed zoals een metalen blik met knikkers en een prachtige mini kindergrammofoonspeler. Ook het bord met opschrift “Voor Joden verboden” kun je bezichtigen alsook enkele foto’s van familie van Anne Frank & een maquette van het Achterhuis.

De museumingang vind je aan de Westermarkt 20. De afstand te voet vanaf het Centraal Station bedraagt 1,5 km, vanaf de Dam slechts 800 meter. Het Anne Frank Museum is dagelijks geopend van 9h tot 19h in het weekend en van 12h tot 19h op werkdagen. Er wordt aangeraden je ticket vooraf online te boeken, zo vermijd je de lange wachtrijen.

Madame Tussauds

Madame Tussauds is de naam van verschillende wassenbeeldenmuseums met 24 locaties over de hele wereld waaronder ook één in Amsterdam. Het museum opende de deuren in 1972 in de Kalverstraat en verhuisde in 1991 naar het centrum van de stad. De ingang is gelegen op de hoek van de Dam op nog geen 800 meter wandelen vanaf het Centraal Station.

Ga op de foto met muzikale en internationale beroemdheden zoals Ariana Grande, Justin Bieber, Lil Kleine, Dua Lipa, Beyoncé of Adele. Sta schouder aan schouder met de DJ Armin van Buuren of Afrojack. Maak een selfie van je favoriete sporter zoals Lionel Messi, Rafael Nadal, Epke Zonderland of Sven Kramer. In het gedeelte I Am Art ontdek je de beelden en schilderijen van onder meer Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Rembrandt van Rijn. Daarnaast kun je op de foto met bekende politieke wereldleiders zoals onder andere Angela Merkel. Uiteraard mag de Nederlandse Koninklijke familie op deze tentoonstelling niet ontbreken. Beelden van onder andere Koningin Maxima, Koning Willem Alexander en Prinses Beatrix ontdek je in dit gedeelte.

Voor een kleine meerprijs kun je het Virtual Reality Grand Prix Experience ervaren van het Circuit van Zandvoort.

Wist je dat de kledij van de wassenbeelden regelmatig worden vervangen? Sommige bekendheden versturen zelf outfits voor hun wassenbeeld naar het museum.

Gedurende het jaar zijn er tijdelijke tentoonstellingen en regelmatig worden wassenbeelden vervangen door andere opkomende en jongere wereldsterren. Redenen genoeg dus om regelmatig het museum in Amsterdam te bezoeken.

Madame Tussauds is iedere dag geopend vanaf 10h tot 20h30. De receptie sluit om 19h30′. Er wordt aangeraden je ticket vooraf online te boeken, zo vermijd je de soms wel lange wachtrijen.

Foto credits: Madame Tussauds

Ripley’s Museum

Op slechts 100 meter van Madame Tussauds ligt het minder bekende maar daarom niet minder mooie en interessante Ripley’s Museum. Geloof het of niet maar in dit 5 verdiepingen tellende auditorium vind je de gekste, raarste en eigenaardigste dingen van de hele wereld. Ripley’s wordt niet voor niets het gekste museum van de Nederlandse hoofdstad genoemd. Bij binnenkomst heb je een goed beeld van wat het museum te bieden heeft zoals enkele futuristische, monsterachtige figuren en de kleinste auto van de wereld.

Binnen in het museum kun je onder meer met de langste man ter wereld op de foto. Verder ontdek je onder andere gekrompen hoofden, een man met 4 ogen, een kalf met 2 hoofden, een varken met 6 poten en de zwaarste spin ter wereld. Verder kun je een prachtige houten sportieve racewagen bewonderen. Je kunt in een gigantische houten klomp zitten of wandelen door een draaiende tunnel in de ruimte.

Verder kun je apart een ticket kopen voor het Ripley’s 5D Theater. Een 5 dimensionale bioscoopzaal waarbij de stoelen in 8 verschillende richtingen bewegen.
Het Ripley’s museum is elke dag geopend van 10h tot 21h waarbij de receptie sluit om 20h.

Rijksmuseum

In de buurt van het Vondelpark op 2,5 km van het centraal station en goed bereikbaar via het openbaar vervoer ligt het Rijksmuseum. Dit museum dat in 1885 toegankelijk werd voor het publiek wordt ook wel het Nationaal Museum van Nederland genoemd. Dit museum is ook de belangrijkste bezienswaardigheid langs het parcours van de Amsterdam Marathon. Na 4 kilometer rennen de hardlopers onder het gebouw door, wat voor de vele marathon en halve marathonlopers ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring is. Op het einde van de wedstrijd na 38 kilometer laten de marathonlopers het museum, een mengeling van gotiek en renaissance, letterlijk links liggen.

In het Rijksmuseum kun je het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn bewonderen. Daarnaast ontdek je onder andere topstukken van grote meesters zoals Frans Hals, Jan Steen en Johannes Vermeer.

Het museum heeft talrijke kunstobjecten in hun bezit waaronder de Metaale Pot die stamt uit de 17de eeuw. Ook een schommelwieg, de groen kelk Berkenmeier en het 16de eeuwse boek Passio Domini nostri Jesu Christi met leren band, zijn enkele van de duizenden kunstvoorwerpen in het museum. In de Philipsvleugel vinden meerdere tijdelijke tentoonstellingen per jaar plaats.

Het Rijksmuseum is elke dag geopend van 9h tot 17h. Er wordt aangeraden om je toegangsticket vooraf online te boeken, zo vermijd je de lange wachtrijen.

Over The Edge

Op het dak van de Amsterdamse Toren A’Dam Lookout prijkt de hoogste schommel van Europa op een hoogte van ongeveer 100 meer. Over The Edge heet zo omdat je letterlijke over de rand van het gebouw heen schommelt. Met je online ticket en je vooraf geboekte tijdslot, mag je gedurende 20 minuten schommelen. Zo kun je genieten van het prachtige panorama over het centrum en het oosten van de Nederlandse hoofdstad. Je kunt onder andere een blik werpen op het Centraal Station terwijl de adrenaline door je lichaam stroomt.

Er zijn 3 paar schommels beschikbaar. Het is niet mogelijk om kinderen kleiner dan 1 meter 20 plaats te laten nemen op de Schommel.

De Schommel is dagelijkse te boeken tussen 10h en 22h.

Overzicht andere Bezienswaardigheden Amsterdam

5 prachtige bezienswaardigheden in Amsterdam!
Foto credits: Over the Edge

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam