34e editie Amsterdams Kleinkunst Festival
Afbeelding credits: Amsterdams Kleinkunst Festival
Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Glodi Lugungu, Rosa da Silva, Stefano Keizers en Lotte Velvet. Ze hebben allemaal minstens één ding gemeen: ze wonnen de AKF Sonneveldprijs en wisten een succesvolle (theater)carrière op te bouwen. Toch zijn ze ook ontzettend verschillend. Scherpe grappen, absurdistische teksten en poëtische liedjes wisselen elkaar af.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival begeleidt nieuwe talenten op weg naar een succesvolle beroepspraktijk.
De vijf halvefinalisten volgden de Keep an Eye Masterclasses van Wimie Wilhem, Lebbis en Theo Nijland. Na een korte maar intesieve try-out tournee presenteren ze zich nu in de Meervaart.

Wie wint de felbegeerde AKF Sonneveldprijs (juryprijs), de AKF Publieksprijs en de Shaffy Cheque (aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds ter waarde van €2.500)? Vanwege de beperkte capaciteit biedt het AKF een livestream van de finale avond aan. De livestream-kijkers kunnen thuis meestemmen voor de AKF Publieksprijs. Tickets voor de livestream zijn verkrijgbaar via www.akf.nl (€12,50 per ticket).

HALVE FINALES
Dinsdag 29 juni 2021 – De Meervaart Amsterdam

Tijdens de halve finales treden er, verdeeld over twee voorstellingen, vijf halvefinalisten op. Na afloop van de halve finales worden de drie finalisten bekend gemaakt. Presentatie: Nina de la Croix
19.00 uur: Sanjeevani Hendriks | Boban Benjamin Braspenning | Farida Laan
21.15 uur: n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) | Ramon Chatrer | Lotte Velvet (gastoptreden)
Finale: woensdag 30 juni 2021 – De Meervaart Amsterdam
20:00 uur: Drie finalisten | Gastoptreden | Uitslag
Presentatie: Raoul Heertje
De livestream van de finale is te volgen via www.akf.nl
Jury
De jury bestaat uit Bertram van Alphen, Frank Noorland, Bodil de la Parra, Jeffrey Spalburg en Lucretia van der Vloot.