Voor en door kinderen: Het Ministerie van de Toekomst
Amir (7 jaar) Inspecteur van de Toekomst

Vanaf woensdag 22 september 2021 bestaat er een nieuw ministerie: Het Ministerie van de Toekomst. Nederland staat aan het begin van een grote revolutie en algoritmes zullen ons dagelijkse leven ingrijpend veranderen. Nieuwe technologieën, op basis van kunstmatige intelligentie, maken alles ‘slimmer’: Slimme fietspaden, slimme ziekenhuizen, slimme scholen en zelfs slimme koelkasten. Naast de fantastische kansen, staan ons ook talloze uitdagingen te wachten. Laten we deze over aan de overheid? Aan de wetenschappers? Het bedrijfsleven? Of laten we kinderen zelf meedenken over hun eigen toekomst?

Is Nederland klaar voor een wereld vol technologie?

Basisschoolkinderen van nu zijn niet alleen digital natives, maar ook ‘Machine Learning’ natives. Zij groeien op in een wereld met zelfrijdende auto’s en zelflerende robots. Wat vandaag wordt bedacht, bepaalt de toekomst van deze kinderen. Het Ministerie van de Toekomst onderzoekt of Nederland klaar is voor een wereld vol technologie en zorgt ervoor dat ieder kind een stem krijgt. Via @MinisterieToekomst worden de vragen, meningen en ideeën van kinderen in Nederland verzameld. Naast de ontwikkeling van videocontent voor basisscholen, zal het ministerie ook bedrijven en de overheid inspireren om in te zetten op technologische innovaties met langetermijn impact.

Word inspecteur! Meld je aan via ministerietoekomst.nl

De toekomst is van ons allemaal. Amir van 7 jaar uit Amsterdam is de allereerste Inspecteur van de Toekomst, en roept alle kinderen tussen 6 en 12 jaar op om zich ook aan te melden als inspecteur. Als inspecteur onderzoeken we samen technologische innovaties, stem je mee bij de verkiezing voor Beste Innovatie van de Toekomst en word jij baas over jouw eigen toekomst vol technologie!

Instagram: @ministerietoekomst
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ministerie-van-de-toekomst
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCMk9NXo5KcZnzSu9edOrb5w

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting