Tips voor je vrije tijd in Amsterdam: weekend 23 juli – 25 juli
Een foto van de tentoonstelling 'Celebrating Diversity'. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar tips voor je vrije tijd in Amsterdam? Rik Verkaik van Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke dingen die je in het weekend kunt doen in Amsterdam.

Pride Amsterdam

Alhoewel Pride Amsterdam officieel start op 31 juli 2021 zijn er toch al een aantal dingen te doen. Zelf bracht ik vrijdagmiddag een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Celebrating Diversity‘ in het Vondelpark in Amsterdam. Deze expositie toont de energie, diversiteit en strijd van 25 jaar Pride. Tot en met 10 augustus zijn in het Vondelpark 50 foto’s te zien op grote billboards.

Oost TAPT

Goed nieuws voor liefhebbers van bier, gezelligheid én festivals. Het bierfestijn ‘Oost TAPT de Biergarten Editie 2021’ gaat komend weekend door. Het festival dat is omgetoverd tot Biergarten, vindt plaats op de Jaap Eden Baan in Amsterdam Oost. Omdat het festival vorig jaar niet door kon gaan, vieren ze dit jaar samen met Amsterdamse bierliefhebbers, de vijfjarige jubileumeditie. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit met de organisatie.

Rondvaart door Amsterdam

Weleens de toerist in eigen stad uitgehangen? Vrije Tijd Amsterdam ging vorig weekend met een rondvaart door de eigen stadse grachten. Een ware belevenis kunnen we je wel vertellen. In Amsterdam heb je meerdere mogelijkheden om met een rondvaart door de stad te gaan. We gingen zelf mee met Rederij Kooij.

Zaterdagmarkt

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan de markt op de Lindengracht? Deze Mokumse markt begint om 09:00 uur ’s ochtends en duurt tot 16:00 uur in de middag. Deze markt bestaat al 120 jaar. Je kan er allerlei handel kopen van etenswaren, bloemen, kleding tot gebruiksvoorwerpen.

Aansluitend kun je doorlopen naar de Noordermarkt. Dit is een boerenmarkt met heerlijke producten en plantenkramen. Deze markt vindt plaats op maandag en zaterdag! De traditie van deze markt gaat terug naar de zeventiende eeuw.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam