Tips voor je vrije tijd in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Hieronder lees je een aantal leuke dingen voor je vrije tijd in Amsterdam!

Amsterdamse Bos

Heb jij weleens een bezoekje aan het Denksport Doolhof Amsterdamse Bos gebracht? Midden in het Amsterdamse bos iets na Geitenboerderij Rimmerhoeve ligt het in 2006 aangelegde doolhof. Erg leuk om eens een kijkje te nemen.

Fun Forest Amsterdam is een klimcentrum in het Amsterdamse Bos. Je kunt hier op avontuur in de natuur gaan. Er zijn 10 klimroutes waarbij je je helemaal kunt uitleven. Je kunt bij het Klimpark Fun Forest Amsterdam eveneens een kinderfeestje, bedrijfsuitje of familiedag organiseren.

Aan het begin van de Duizendmeterweg in het Amsterdamse bos staat paviljoen Chez Favié. Een leuk koffiehuis met een mooi terras en een uitgebreide kaart. Een kopje koffie of thee aan het begin van een dagje Amsterdamse Bos of drink er een biertje als afsluiter van een heerlijke middag in het bos.

Pride Amsterdam 2021

Dit jaar geen grote straatfeesten en uitzinnige boten door de grachten! Dat wil niet zeggen dat er tijdens Pride Amsterdam niks valt te beleven. Zaterdag vertrekt de Pride Walk vanuit het Martin Luther Kingpark in de Rivierenbuurt.

De jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de regenboogcommunity gaat na een programma met sprekers en optredens in optocht via de Rijnstraat, het Frederiksplein, de Reguliersbreestraat, het Rokin en de Dam om te eindigen bij het Centraal Station, zegt een woordvoerder van het evenement.

Op onze website lees je genoeg leuke verhalen over events die dit weekend tijdens Pride zullen plaatsvinden. Je kunt ook een kijkje nemen op de officiële website van Pride Amsterdam. Het zal sowieso wel een gezellige boel worden in de hoofdstad.

Molen van Sloten

Wie van jullie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan de Molen van Sloten? Dit is een werkende poldermolen aan de rand van Amsterdam Nieuw-West. De Molen van Sloten is dagelijks geopend voor publiek voor o.a. rondleidingen door de molen onder leiding van een gids.

Het Grachtenmuseum

Vrije Tijd Amsterdam kan een bezoekje aan Het Grachtenmuseum van harte aanbevelen. Dit is een 17e eeuws grachtenpand van de grachtengordel en de kunst van de Gouden Eeuw! De Amsterdamse grachten vormen het hart van de stad en hebben een complexe en interessante geschiedenis!

World Cinema Amsterdam

Van 19 tot en met 28 augustus staat de 11e editie van WCA op het programma. In Rialto, De Balie en Rialto VU worden de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Carabisch gebied vertoond. De focus ligt op cinema uit Afrika!

Diamantmuseum

Het Diamant Museum Amsterdam is een museum in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Het museum geeft inzicht in het delven en slijpen en verwerken van diamanten, daarbij gaat de geschiedenis terug tot 1586.

Moco Museum

Wie van jullie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan het Moco Museum? Vrije Tijd Amsterdam stelde onlangs vijf vragen aan dit museum!

Maak er een leuk, gezellig en onvergetelijk weekend van!

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam