Tips van Vrije Tijd Amsterdam: weekend 3 dec – 5 dec
Kunstwerk Darth Fisher op het Amsterdam Light Festival. Foto credits: Janus van den Eijnden

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Heb je nog geen plannen gemaakt voor dit weekend? Neem eens een kijkje in onderstaand lijstje met leuke dingen die je dit weekend (nog steeds) kunt doen in de hoofdstad.

Museum Straat NDSM

STRAAT zijn we met VTA vorige week nog geweest! Dit is een museum dat je toch echt een keer bezocht moet hebben. Het museum is gehuisvest op het rauwe NDSM-terrein in Amsterdam Noord en is gericht op graffiti en street art. STRAAT viert op bijzondere wijze hoe een kunstbeweging, die is ontstaan vanuit illegaliteit, creativiteit en expressie, een onmiskenbare impact heeft. In het museum hangen mega grote kunstwerken met allemaal een bijzonder verhaal.

Meer info

Amsterdam Light Festival

Van 2 december 2021 t/m 23 januari 2022 heeft de tiende editie van Amsterdam Light Festival plaats. Het overkoepelende thema is Celebrate Light. Varend op of wandelend langs de Amsterdamse grachten kun je ’s avonds genieten van ruim twintig topwerken: publieksfavorieten en de meest bijzondere, inspirerende en populaire lichtkunst van de afgelopen negen edities. De tijden zijn vanwege Corona een beetje aangepast, maar dat mag de pret zeker niet drukken!

Meer info

Schaatsen op ijsbaan Ice*Amsterdam

Zondag sjokte VTA rondom deze gezellige ijsbaan voor het Museumplein. Op deze plek kom je lekker in feestmaand sferen terwijl je lekker aan het schaatsten bent.

Meer info

Amsterdamse School Museum Het Schip

In het museum is een permanente expositie genaamd “Verbeelde idealen” die te bewonderen is op de eerste verdieping van het museum. Tevens worden er losse tentoonstellingen georganiseerd. Op dit moment loopt onder andere de tentoonstelling over de Nederlandse kunstenares en grafica Fré Cohen (1903-1943). In haar werk worden zowel de vormtaal als de idealen van de Amsterdamse School duidelijk verwoord.

Meer info

Beurs van Bijzondere Uitgevers 2021

Ruim 70 uitgevers en makers uit Nederland en België verkopen op zaterdag 4 en zondag 5 december voor de 44ste keer kunstboeken, (vertaalde) literaire parels, dichtbundels, self publishing uitgaven, literaire non-fictie, unieke (papieren) objecten, riso- of zeefdrukprints op de Beurs van Bijzondere Uitgevers in alle zalen van Paradiso.

Meer info

Speurtocht en winterse rondleiding in Artis

Tijdens de winterspeurtocht ontdek je alle warme winterverblijven en kom je er achter hoe een zeeleeuw warm blijft in koud water, en wat voor dier in temperaturen tot min 196 graden kan overleven. Daarnaast kun je ook aansluiten bij de speciale winterrondleiding door het park, en daarna weer opwarmen met een glühwein of warme chocolademelk.

Meer info

Naar de Gallemiezen

Tijdens deze unieke expositie brengen ze vanuit alle kunstdisciplines de uitersten bij elkaar. Een unieke mengelmoes van gepassioneerde rebellie, doordachte filosofieën, samenwerkingen en samenzweringen, maar ook de originele en karakteristieke liefdesverklaringen voor en over onze stad Amsterdam. We publiceerden al eens een artikel over deze speciale tentoonstelling. Zie meer info..

Meer info

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam