Vrije Tijd Amsterdam
Afbeelding credits: Circusbende Festival

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Hieronder lees je een aantal leuke tips voor een gezellig weekend in Amsterdam!

Sunsets: openluchtvertoningen bij Eye

Een zwoele zomeravond, een drankje en een bijzondere film? Say no more. EYE Filmmuseum viert deze zomer haar 75e verjaardag met openluchtvoorstellingen in het park bij het museumgebouw! Tijdens Sunsets kun je in de buitenlucht kijken naar klassiekers en nieuwe films.

Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Meer info: https://www.eyefilm.nl/en/whats-on

Uitmarkt 2021

Uitmarkt 2021 komt weer live vanaf het Museumplein. Nog niet in de bekende vorm met binnen-en buitenpodia, een boekenmarkt en infostands, maar met een Uitmarkt Openluchttheater waar ze de nationale herstart van cultuur in Nederland op zo groots mogelijke wijze gaan vieren. Op dit Uitmarktpodium zullen tenminste 3 -en mogelijk meer- grote live programma’s plaatsvinden, mét publiek. De 44ste editie van de Uitmarkt vindt plaats op 27, 28 en 29 augustus 2021. Reserveren is verplicht en kan vanaf 1 augustus via de site.

Adres: Museumplein, 1079 RA Amsterdam

Meer info: https://www.uitmarkt.nl/

Circusbende Festival West

Laat je onderdompelen in een bonte mengelmoes van uitdagende voorstellingen, levendige muziek, workshops, popcorn, cider en eigenzinnige verrassingen. Circusbende is voor iedereen. Het programma is voor alle leeftijden en overwegend taalloos. Het terrein is gratis toegankelijk, met voorstellingen op donatie en in de kaartverkoop. Met circusacts van Compagnie Soralino, Coup de Bende en Pieter Post. Met optredens van Sophie Straat, Ciao Lucifer, Louise, Lutopia Orchestra, Ponyclub Tartiflette, Electric Circus en Mums. Workshops van Circusclub.

Adres: Erasmuspark, 1056 LE Amsterdam

Meer info: https://www.facebook.com/circusbende/

Het Markttheater voorstelling: De Levende Krant

De Levende Krant is een cabareteske nieuwshow waarin het nieuws – uit de buurt en stad – op aangrijpende, direct en hilarische manier besproken wordt. Deze voorstelling is te bewonderen na sluitingstijd van de Dappermarkt en Van der Pekmarkt. Zondag 29 augustus vindt er een voorstelling plaats op het Dapperplein. We schreven hier een voorbeschouwing over.

Adres: Dappermarkt en Van der Pekmarkt

Meer info: https://markttheater.nl/delevendekrant/

Noord-Holland Cup 2021

Vrijdag en zondag spelen de dames van Eredivisionist VOC Amsterdam wedstrijden voor de Noord-Holland Cup 2021. Vrijdag vinden de wedstrijden plaats in Sporthal Elzenhagen.

Adres: J.H. Hisgenpad 1, 1025 WK Amsterdam

Meer info: https://www.facebook.com/vocamsterdamnederland

Amsterdam City Swim

Nadat Amsterdam City Swim dit jaar wederom door corona niet door kon gaan, kunnen de deelnemers alsnog uitkijken naar een spetterende dag vol met acties in het water. Met de actie #natpakvoorALS haalt heel Nederland op zondag 29 augustus een nat pak om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Een originele actie die iedereen zelf in kan vullen en in zijn of haar eigen omgeving uit kan voeren. Ideaal uitvoerbaar dus tijdens de huidige coronamaatregelen.

Adres: meerdere locaties

Meer info: https://vrijetijdamsterdam.nl/city/actie-natpakvoorals-van-amsterdam-city-swim-door-heel-nederland-opgepakt/

Festival Arts of Resistance

Het festival Arts of Resistance is ontstaan door een samenwerking van muziekplatform Afrogrooves, stichting Aralez en platform Afrispectives. Tijdens dit festival staan solidariteit voor de global south en protestmuziek centraal. Er zijn sprekers, er is een expositie en kunst en activisme wordt gecombineerd.

Adres: Timorplein 62, 1094 CC Amsterdam

Meer info: https://studio-k.nu/studiok-events/k-invites-arts-of-resistance-festival/

Hox Hounds Weekend

Zaterdag is het bij The Hoxton hotel tijd voor Hox Hounds Weekend. Dit event staat in het teken van honden en hun eigenaren. Er is ijs voor honden, de dieren kunnen op de foto voor een portret en er kunnen prijzen worden gewonnen met een leuk spel!

Adres: Herengracht 255, 1016 BJ Amsterdam

Meer info: https://thehoxton.com/amsterdam/whats-on/hox-hounds-weekend

Horeca aan het IJ

Mocht het lekker weer zijn dan is het heerlijk om op een terras aan het IJ plaats te nemen. VTA schreef onlangs een blog over leuke plekken aan het water van het IJ in Amsterdam. Neem gerust een kijkje voor leuke inspiratie.

Amsterdamse Bos

Wist jij dat je in het Amsterdamse Bos erg veel leuke dingen kunt doen? Neem eens een kijkje in ons blog met leuke dingen om te doen in het Amsterdamse Bos.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam