Tips van Vrije Tijd Amsterdam: weekend 24 sept – 26 sept
Foto via Cycle Capital

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Hieronder lees je een aantal leuke tips voor een gezellig weekend in Amsterdam!

Elrow Town Festival

Elrow Town Festival vindt plaats in het Havenpark Amsterdam. Verwacht een wervelwind van topmuziek, geweldige performances en grote explosies van blijdschap!

Meer info: https://www.elrow.com/en/events/795/amsterdam-09252021

Mystic Garden Festival

Een moment waar vele festivalliefhebbers op hebben gewacht. In het Sloterpark vindt zaterdag weer het Mystic Garden Festival plaats.

Meer info: https://mysticgardenfestival.nl/mystic-garden-festival-2021/

Het Amsterdams Verbond

Het Amsterdams Verbond is terug! “Op 25 september 2021 vieren we de vrijheid met de allerfijnste mensen uit het Amsterdamse nachtleven”, aldus de organisatie. Het festival vindt plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Meer info: https://hetamsterdamsverbond.nl/

Amsterdamse Sportweek

De Amsterdamse Sportweek startte op vrijdag 17 september en duurt nog tot en met zondag 26 september 2021. Tijdens de Amsterdamse Sportweek openen sportclubs hun deuren. Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september 2021 zijn er door de hele stad activiteiten waar Amsterdammers gratis aan mee kunnen doen. Zo kun je allerlei sporten leren kennen. En je kunt contact leggen met trainers en informatie krijgen over de mogelijkheden bij zo’n club. Het kan gaan om grote verenigingen die meedoen aan competities, maar bijvoorbeeld ook om een groep die wekelijks bootcamp doet in het park.

Meer info: https://www.amsterdam.nl/amsterdamse-sportweek/

Herfsthaven

Het is weer tijd voor Herfsthaven. Reken op een goed gevulde middag voor en door de buurt!

Meer info: https://buurthaven.amsterdam/events/event/herfsthaven/

Burendag

Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar is nog groter dan voorheen. Lees ook dit artikel over Burendag.

Meer info: https://burendag.nl/

Humans of Film Festival

Van 24 t/m 26 september vindt de tweede editie van het Humans of Film Festival plaats. Het worden drie dagen vol films die mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving centraal stellen. Het festivalthema dit jaar is Louder than before: Against racism & discrimination.

Meer info: https://www.ketelhuis.nl/festival/humans-of-film-festival/

Pure Markt

Op de Pure Markt vind je ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces van hun product.

Meer info: https://puremarkt.nl/

2e Cycle Capital OPEN Clubkampioenschappen

Op zaterdagmiddag 25 september vinden de tweede Cycle Capital OPEN Clubkampioenschappen plaats in Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit met Arjen Kuin die samen met Eline Deutekom, één van de initiatiefnemers van Cycle Capital is.

Meer info: https://www.cyclecapital.cc/

Van Gogh Museum

Er is een nieuwe tekening van Van Gogh ontdekt, te zien in het Van Gogh Museum.

Meer info: https://www.vangoghmuseum.nl/nl/over/nieuws-en-pers/persberichten/nieuw-werk-van-gogh-ontdekt

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam