Tips van Vrije Tijd Amsterdam: weekend 19 nov – 21 nov
Beytelmann’s Group brengt een verrassend fusion-programma in Het Concertgebouw. Foto: Ruurd Dasselaar

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Heb je nog geen plannen gemaakt voor dit weekend? Neem eens een kijkje in onderstaand lijstje met leuke dingen die je dit weekend kunt doen!

Het Concertgebouw

We beginnen het blog in Het Concertgebouw. De befaamde Argentijns-Franse meesterpianist en componist Gustavo Beytelmann komt met zijn nieuwe kwartet naar Nederland. Beytelmann’s Group brengt een verrassend fusion-programma, onder meer in Het Concertgebouw op 20 november: van Astor Piazzolla tot Duke Ellington, van traditionele tango’s tot composities van eigen hand. Omlijst met contemporaine dans.

Meer info

Pre-loved Market

Op zondag 21 november organiseren ze in het Volkshotel een pre-loved market in de lobby. Deze markt hebben ze in het leven geroepen als tegenreactie op Black Friday, waar het kopen van nieuwe spullen centraal staat. Volgens ons is het nog veel mooier (en duurzamer!) om spullen te kopen waar iemand anders ook veel plezier van heeft gehad. Op de pre-loved market vind je dus uitsluitend tweedehands spullen. Denk aan mooie vintage interieur items, maar ook kleding, serviezen en zelfs vintage Franse fietsen.

Meer info

Super-Sonic Jazz Festival

Weliswaar in afgeslankte vorm, maar zeker niet minder leuk om te vermelden. In de Paradiso is het dinsdag tijd voor het Super-Sonic Jazz Festival.

Meer info

Tentoonstelling Maison Amsterdam

De eeuwenoude Nieuwe Kerk in Amsterdam is sinds 18 september getransformeerd tot een waar modehuis nu de tentoonstelling Maison Amsterdam in de kerk wordt gepresenteerd. Erg leuk om een bezoekje aan te brengen.

Meer info

Naar de Gallemiezen, an Amsterdam Love story

Tijdens deze unieke expositie brengen ze vanuit alle kunstdisciplines de uitersten bij elkaar. Een unieke mengelmoes van gepassioneerde rebellie, doordachte filosofieën, samenwerkingen en samenzweringen, maar ook de originele en karakteristieke liefdesverklaringen voor en over onze stad Amsterdam.

Meer info

Mocht je zelf nog een leuke tip hebben horen we het graag! Stuur dan een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl!

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam