Tips van Vrije Tijd Amsterdam: weekend 13 aug – 15 aug
Foto van de buitenzijde van het Moco Museum. Foto credits: Moco Museum

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Hieronder lees je een aantal leuke dingen voor je vrije tijd in Amsterdam!

Met het pontje naar Noord

Ben je weleens met het pontje naar Noord geweest? Je kunt vanaf de achterzijde van het Amsterdam Centraal Station verschillende pontjes naar de overkant van ’t IJ pakken. Als je de pont naar Buiksloterweg neemt kom je uit bij een mooi stukje aan het water. Daar zitten leuke trekpleisters zoals de A’DAM Toren, Tolhuistuin en het EYE-filmmuseum.

NDSM-werf

Een andere mogelijkheid is om de pont naar de NDSM-werf te pakken. Op het stukje culturele grond in Amsterdam zijn genoeg leuke dingen te doen. Zo zou je een bezoekje kunnen brengen aan het korte tijd geleden geopende STRAAT Museum.

Pllek

Pllek is eveneens leuk om te bezoeken. Dit is een trendy restaurant aan het water met een keuken die de hele dag geopend is. Ze hebben regelmatig livemuziek en yoga. Het is hier heerlijk vertoeven aan het water.

Het zijn een aantal mooie tipjes van de sluier. Vergeet niet dat er nog meer leuks te beleven is in Amsterdam-Noord. Als je een stukje gaat wandelen kom je vanzelf leuke dingen tegen.

Molen van Sloten

Wie van jullie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan de Molen van Sloten? Dit is een werkende poldermolen aan de rand van Amsterdam Nieuw-West. De Molen van Sloten is dagelijks geopend voor publiek voor o.a. rondleidingen door de molen onder leiding van een gids.

Het Grachtenmuseum

Vrije Tijd Amsterdam kan een bezoekje aan Het Grachtenmuseum van harte aanbevelen. Dit is een 17e eeuws grachtenpand van de grachtengordel en de kunst van de Gouden Eeuw! De Amsterdamse grachten vormen het hart van de stad en hebben een complexe en interessante geschiedenis!

World Cinema Amsterdam

Van 19 tot en met 28 augustus staat de 11e editie van WCA op het programma. In Rialto, De Balie en Rialto VU worden de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Carabisch gebied vertoond. De focus ligt op cinema uit Afrika!

Diamantmuseum

Het Diamant Museum Amsterdam is een museum in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Het museum geeft inzicht in het delven en slijpen en verwerken van diamanten, daarbij gaat de geschiedenis terug tot 1586.

TapasTheater

Het TapasTheater bestaat drie jaar. Dit heugele feit gaan ze vieren met verschillende voorstellingen op een avond. Er is muziek, een toneelvoorstelling en cabaret. Tussendoor is er de gelegenheid om te eten en drinken.

Moco Museum

Wie van jullie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan het Moco Museum? Vrije Tijd Amsterdam stelde onlangs vijf vragen aan dit bijzondere museum!

Zomervakantie in Amsterdam

in ons onlangs geschreven blog ‘zomervakantie in Amsterdam’ zijn ook nog wel een aantal leuke tips te lezen!

Wat jullie ook gaan doen. Ik wens jullie allemaal een genoeglijk weekend in Amsterdam toe! Wees lief voor elkaar en wees lief voor de stad!

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting