Tips van Vrije Tijd Amsterdam: weekend 10 sept – 12 sept
Foto credits: Molenwijkrun

Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke tips voor in je weekend. Hieronder lees je een aantal leuke tips voor een gezellig weekend in Amsterdam!

Hans Klok en Friends

Heb jij ze al gezien? Er hangen honderden posters van Hans Klok & Friends in Amsterdam! De show staat alleen nog aankomend weekend op het Java-eiland in Amsterdam.

Meer info: www.hansklokshow.nl

Huiskamer Festival

Het tweede weekend van het huiskamer festival staat weer op het programma. We publiceerden onlangs een artikel over dit speciale festival.

Meer info: https://www.huiskamerfestival.nl/

Amsterdam Fringe Festival

Het Amsterdam Fringe Festival bestaat uit theater, dans en circus van nieuw, onbekend en ongetemd talent.

Meer info: https://www.facebook.com/AmsterdamFringeFestival

Sloterplas Art Festival

“Kom en geniet weer van de prachtige plek aan het water, het ruige karakter van de locatie en het festivalprogramma. Er zijn weer verrassende optredens voor jong en oud, is het eten en drinken lekker en zijn er gezellige mensen rondom. Uiteraard wordt ook weer de New WeSter cultuurprijs 2020 uitgereikt om 20.00 uur. Iedereen is weer van harte welkom”, aldus de organisatie van dit festival.

Meer info: https://www.facebook.com/events/943844602694408

De Levende krant

Weleens van theatervoorstelling De Levende Krant gehoord? Je kunt deze voorstelling zaterdag gratis bewonderen op het Dapperplein. We schreven er ook eens een artikel over.

Meer info: https://markttheater.nl/agenda/

VriendenLoterij Open Monumentendag

Tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag op 11 en 12 september openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek.

Meer info: https://www.openmonumentendag.nl/

Molen van Sloten

De Molen van Sloten bestaat 30 jaar! Dat heugelijke feit willen ze dolgraag met jullie vieren! Gedurende de hele maand september is er van alles te beleven in de eikenhouten poldermolen. Met o.a. een schilderijententoonstelling, kinderactiviteiten en een unieke kans om de molen ’s nachts te bezoeken.

Meer info: https://bit.ly/2X03nia

Het Concertgebouw

Het seizoen van de NTR ZaterdagMatinee opent met de zelden compleet gehoorde opera Fedora van Umberto Giordano, met Lianna Haroutounian in de titelrol.

Meer info: https://www.concertgebouw.nl/concerten-en-tickets

Molenwijkrun 2021

Hoe leuk is dit?! Heel erg leuk wat ons betreft! Op zaterdag 11 september is het tijd voor de Molenwijkrun 2021! Dit is een kleinschalige loop met 2 afstanden: 4,2 en 8,4 kilometer in Amsterdam-Noord!

Meer info: https://molenwijkrun.nl

Paddle 2 Move

Help mee om NeuroMove, het eerste specialistische trainingscentrum voor dwarslaesie patiënten en andere neurologische aandoeningen in Nederland, te realiseren. Om de juiste apparatuur aan te kunnen bieden en de fysiotherapeuten te trainen hebben ze jou heel hard nodig. Op 12 september 2021 zamelen ze geld in tijdens de grootste stand-up paddle tocht door Amsterdam, Paddle 2 move. Peddel mee en/of doneer!

Meer info: https://www.paddle2move.nl

Kindertheaterfestival Watergraafjes

Het Kindertheaterfestival Watergraafjes is een magisch festival waar theater, creativiteit, speelsheid en gezelligheid samenkomen! Een deel van Park Frankendael wordt omgetoverd tot festivalterrein, waar verspreid over de dag verschillende kindervoorstellingen te zien zullen zijn. Ook kunnen kinderen meedoen aan yogalessen, theater- en muziekworkshops.

Meer info: https://www.watergraafjes.nl/

Unmute Us

Evenementencollectief Unmute Us gaat weer de straat op! ‘Ondanks het gigantische succes van afgelopen zaterdag 21 augustus met ruim 70.000 demonstranten worden we nog steeds niet gehoord. Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben. Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur. Wij blijven vechten voor heropening en gaan op 11 september opnieuw de straten op in verschillende steden. We roepen hierbij iedereen op om met ons mee te lopen: Unmute Us”, is te lezen via de Facebook-pagina van Unmute Us!

Meer info: https://www.facebook.com/events/828711881131110

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam