Streep door nieuwjaarsvieringen in Amsterdam
Foto credits: Pixaby

De door de gemeente georganiseerde nieuwjaarsvieringen gaan dit jaar niet door. De burgemeester heeft besloten om zowel de centrale viering op het Museumplein (het nationale aftelmoment) als de vuurwerkshows in de stadsdelen te annuleren. Dat schrijft de Gemeente Amsterdam.

In het bericht is te lezen dat door de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames, in combinatie met de extra maatregelen, de vooruitzichten somber zijn.

“Omdat het heel onzeker is hoe het verder zal gaan, en we nu al flinke investeringen moeten doen voor deze shows, is het niet verantwoord om door te gaan met de voorbereidingen”, aldus de Gemeente.

Alternatief

De door de gemeente georganiseerde feesten en vuurwerkshows waren bedoeld als een alternatief voor het zelf afsteken van consumentenvuurwerk. Dat is vanaf dit jaar niet meer toegestaan in Amsterdam (met uitzondering van categorie F1-vuurwerk). We hopen dat dit de laatste jaarwisseling is waarbij we nog zoveel last hebben van het coronavirus. En dat we volgend jaar wel met vieringen op veel plekken in de stad de komst van een nieuw jaar kunnen inluiden.