Raadslid Wil van Soest (84) in expositie ‘De Duvel Is Oud’ in Beurs van Berlage
Het portret van Wil van Soest door M.M. Nai
Organisatie: Ze is de vechtjas van de modellen”
Tachtig oude Amsterdammers krijgen een speciaal eerbetoon met een ruim twee maanden durende een eigen tentoonstelling in de Beurs van Berlage. Het Amsterdamse raadslid en de oudste politicus van Nederland, Wil van Soest (84) maakt onderdeel uit van de expositie ‘De Duvel Is Oud’ die zaterdag opent.
Ruim een jaar geleden ontstond het idee bij The Charles Company om een fotografische ode aan de senior citizens van Amsterdam te brengen. M.M. Nai heeft de fotografie verzorgd van de tachtig seniore modellen die vanaf zaterdag als levensgrote kunstwerken in de Beurs van Berlage te bewonderen zijn. “Een ultieme en blijvende ode aan deze unieke mensen die zoveel voor ons betekend hebben en nog steeds betekenen”, zegt de organisatie. Raadslid Wil van Soest maakt onderdeel uit van de expositie. “De vechtjas van de modellen”, zegt organisator Ron Flens. “Al twintig jaar politieke ervaring waarvan vier in de gemeenteraad van Amsterdam als fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen. Maar ook actief in de Provinciale Staten. Is sinds 2021 officieel de oudste actieve politicus van Nederland. Ze hoeft geen premier te worden maar vindt dat ze makkelijk nog een aantal jaren meekan”, aldus Flens over Van Soest.
Gewone Amsterdammer
“Ik ben er enorm trots op om onderdeel te mogen uitmaken van deze mooie tentoonstelling. Al deze bijzondere mensen staan voor mij symbool voor de gewone Amsterdammer waar ik nog iedere dag voor wil knokken. Mijn leeftijd is daar geen belemmering in, integendeel; het heeft me de kennis en wijsheid gegeven om te doen wat ik doe. De duvel is oud”, knipoogt Wil van Soest.
De tentoonstelling De Duvel Is Oud opent zaterdag 24 september in de Beurs van Berlage en duurt tot en met 28 november.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting