Natuur en Parken in Amsterdam - Leuke plekken om te bezoeken
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar natuur en parken in Amsterdam? In de hoofdstad zijn genoeg leuke parken en natuurgebieden om een bezoekje aan te brengen. Vrije Tijd Amsterdam deed een rondje in en rondom Amsterdam en stelde een leuk lijstje samen. Mocht je zelf nog een leuke tip hebben, dan is die altijd van harte welkom. Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Oosterpark

Zelf vinden we het fijn om eens een rondje te lopen door het groene Oosterpark. Dit park is gelegen in Amsterdam-Oost, vlakbij Hotel Arena en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. In het park ligt een groot grasveld. Je kunt hier neerploffen op een handdoek met vrienden en zo een gezellige middag hebben. Wat dacht je van een gezellige picknick in het gras? Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker stil liggen en van de zon genieten. Op het grasveld worden eveneens veel sporten uitgeoefend. In het midden van het Oosterpark ligt een grote vijver met mooie fontein. Rondom de vijver en het grote grasveld staan allerlei soorten bomen. Het Oosterpark wordt eveneens gebruikt door Fitness goeroes. Je hebt er goede plekken om een workout te doen. Hier wordt dan ook vaak gebruik van gemaakt. In de hoekzijde van het Oosterpark ligt het slavernijmonument. Bij dit monument wordt jaarlijks de afschaffing van de slavernij in het Nederlands Koninkrijk herdacht.

Amstelpark

Het Amstelpark wordt door vele mensen een enorm leuk park genoemd. Dit park ligt in Amsterdam-Zuid. We sluiten ons hierbij aan. In dit park vind je genoeg natuur. Daarnaast zijn er in het Amstelpark veel dingen om te doen. De activiteiten die je hier kunt beleven zijn vooral gericht op kleine kinderen. Zo kun je in het stadse park gezellig gaan MidgetGolfen. De Amsteltrein rijdt rondjes door het Amstelpark. In Stadsboerderij De Amsteldieren vind je dieren die de moeite waard zijn om te bekijken. Een mooi voorbeeld zijn de kangoeroes die in de boerderij verblijven. In speeltuin Het Bastion zijn veel speelmogelijkheden voor kinderen. In het Amstelpark kun je eveneens een bezoekje brengen aan één van de horecagelegenheden.

Het Twiske

Het Twiske is een recreatie- en natuurgebied in de Zaanstreek. Je treft hier vele mogelijkheden tot recreatie. Wandelliefhebbers kunnen hier mooie routes lopen. De Speelsloot is één van de strandjes in het Twiske. Je kunt onder andere gaan afkoelen in het water bij de Speelsloot. Naast dit strandje ligt een indianendorp. Je kunt je daar op allerlei manieren uitleven. Het is mogelijk om met een bootje over het water te varen. Er worden teambuildingsactiviteiten georganiseerd om het groepsgevoel te versterken. Bij het Twiske worden eveneens workouts gegeven. Je kunt je opgeven om mee te kunnen doen.

Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is een plek waar je lekker in de natuur kunt vertoeven. In het Amsterdamse Bos tref je vele dieren, planten en bomen. De stukken natuur in het bos ogen divers. In het Amsterdamse Bos ligt een open water. Daarnaast zijn er in het Amsterdamse Bos volop dingen te beleven. Je kunt meedoen aan allerlei activiteiten. Zo kun je onder andere met bootjes varen of het bos verkennen met een kano. Er gaat zelfs een rondvaartboot door dit Amsterdamse water. Er ligt in het Amsterdamse bos een bamboebrug. Deze geeft toegang tot het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Op de vernieuwde brug die is gemaakt van bamboe en composiet zijn een aantal zitjes toegevoegd waarvandaan bezoekers van de omgeving kunnen genieten.
De Bosbaan is een roeibaan in het Amsterdamse Bos. Langs de kant tref je vaak vissers die een hengeltje hebben uitgeworpen. Rondom de Bosbaan wordt veel hardgelopen.

Vondelpark

Het Vondelpark is en blijft toch wel het meest beroemde park van de stad. In het Vondelpark ligt veel groen. Het Vondelpark wordt door mensen op verschillende manieren gebruikt. Je kunt hier lekker met je handdoek in het gras liggen. Wat dacht je van gezellig picknicken met vrienden en vriendinnen? Of gewoon lekker een drankje drinken met je partner? Het wemelt hier van de hardlopers en het park wordt ook voor andere sportieve bezigheden gebruikt. De inwendige mens hoeft in het Vondelpark ook niet tekort te schieten. In het Mokumse park vind je namelijk een aantal horecagelegenheden waar je prima kunt vertoeven.

Natuur en Parken in Amsterdam - Leuke plekken om te bezoeken
Vondelpark
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Sarphatipark

Het Sarphatipark vinden we ook een mooi stukje natuur middenin de gezellige en levendige buurt De Pijp. Er loopt een grote vijver door het park. Rondom het water kun je gezellig op je handdoek liggen. Ongeveer in het midden tref je een fontein. In één van de hoeken van het park is veel ruimte om te sporten. Je vindt hier onder andere tafeltennistafels, basketbalveldje, voetbalveldjes en apparaten om workouts te kunnen doen. Hondenliefhebbers lijken in het park ook niks tekort te schieten. Op het speciale grasveld voor honden zie je de viervoeters vaak lekker spelen. Ondertussen zitten de baasjes gezellig met elkaar te kletsen. Sinds kort zijn er nieuwe speeltoestellen in het park aanwezig, waar kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.