MEIJT.TV. start nieuwe online serie: 'In gesprek met..’
Beer Swildens (links op de foto) en Martijn van Veen (rechts op de foto) in de Koepelkerk.

AMSTERDAM – Tot voor kort kenden Martijn van Veen (26), eigenaar van het online platform MEIJT., en Beer Swildens (17) elkaar nog niet, totdat ze elkaar in september leerde kennen en besloten hun krachten te bundelen en te gaan werken aan een online serie. Op 4 december is de eerste aflevering online te bekijken. Vanaf dat moment zal er iedere vrijdag een nieuwe aflevering te zien zijn.

Het uit de kast komen was voor Beer Swildens niet moeilijk. Bijna een jaar geleden vertelde hij het tegen vrienden en familie. De reacties waren lovend. In de zomer van 2020 zette hij een filmpje op zijn Instagram waarin hij bemoedigende woorden sprak tegen de LHBTI-community en jongeren die nog niet uit de kast zijn. “Het werd zo vaak bekeken, en ik kreeg tientallen berichten van mensen die worstelen met het probleem. Vanaf dat moment ben ik me gaan inzetten voor de LHBTI-community. Zo makkelijk als het bij mij is gegaan, is niet de standaard”, zegt Beer.

Martijn van Veen

Martijn draait al wat langer mee in de ‘LHBTI-wereld’. Al bijna 4 jaar is hij beheerder en oprichter van het platform MEIJT., een humoristisch platform met quotes over de community. “Ik heb er altijd veel plezier in om de quotes te maken. Daarnaast vind ik het van belang om een steentje bij te dragen aan LHBTI-emancipatie. Ik denk, juist in deze tijd, dat aandacht belangrijk is omdat er nog genoeg dingen misgaan en niet iedereen zomaar uit de kast durft te komen. Er zijn veel bijzondere verhalen te vertellen. Vandaar dat ik het platform van MEIJT. graag beschikbaar stel voor anderen zodat deze verhalen met iedereen gedeeld kunnen worden”, vertelt een hartstochtelijke Martijn.

Beer Swildens

Toen Martijn en Beer elkaar onlangs leerden kennen, was het plan snel gesmeed; we gaan een serie maken voor, over en mét de community. Tijdens deze serie gaan we de verhalen delen. Martijn van Veen over de samenwerking: “Ik zag in Beer direct een serieuze jongen. Iemand die weet wat hij voor ogen heeft. Daarnaast heb ik het idee dat hij de volgers van MEIJT. met een serieuzere blik kan laten kijken naar de verhalen van de community.”

De gasten en cameraploeg

Daniel van der Sande en Gabi Gonzalez completeren het team voor deze serie. Zij vormen samen de cameraploeg. Met zijn allen is er de afgelopen periode hard gewerkt, flink gedraaid en opgenomen. Zo werd er bijvoorbeeld naar Den Haag gereisd om een interview te doen met politicus en LHBTI-Activist Rob Jetten. In de andere afleveringen komen Dragqueen Patty Pam Pam, acteur Rick Paul van Mulligen en model Fabian von Gelder aan het woord.

De Koepelkerk

Het grootste gedeelte van de serie werd gedraaid in en om het schitterende decor van de Koepelkerk. Deze kerk, waar al langere tijd ‘Drag-brunches’ worden georganiseerd, ligt in hartje Amsterdam. Zij stonden direct open voor een serieuze samenwerking. “Plezier, hard werken en mooi resultaat zijn de woorden die de draaidag in de Koepelkerk beschrijven”, vertelt een enthousiaste Beer terugkijkend op de afgelopen periode. Tijdens deze draaidag ontvingen ze de overige gasten en werden er drie verschillende afleveringen gedraaid. Hierin werden persoonlijke verhalen gedeeld en besprak de kersverse MEIT.-presentator Beer Swildens met iedere gast wat er wel en niet goed gaat in Nederland.

Slotwoorden

Het team van MEIJT. kijkt enorm uit naar de serie en is het stellig met elkaar eens: “Met dit programma gaan we een mooie én belangrijke kant van de community laten zien. Volgens mij hebben we goud in handen.”

Alle afleveringen van deze serie zullen worden getoond op het YouTube kanaal van MEIJT. , de social media kanalen van de GayKrant. De GayKrant en MEIJT. zijn onlangs een intensieve samenwerking aangegaan. De GayKrant is op dit moment het grootste LHBTI+ platform van Nederland. Salto TV zal de serie wekelijks op vrijdag gaan uitzenden. SALTO is opgericht in 1984 en is onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting