Leidseplein verder als Leidsebuurt Theaterbuurt
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het meest bekende uitgaansgebied van Nederland, het Leidseplein, slaat een nieuwe weg in als Leidsebuurt Theaterbuurt. De rijke buurt met zijn uniek grote en variërende aanbod zet zichzelf opnieuw op de kaart als de plek waar je urenlang geëntertaind wordt.

Vier gangen en de vier seizoenen van Vivaldi

Chiel Swaan, voorzitter van ondernemersvereniging BIZ Leidsebuurt: “Of iemand nu komt genieten van de vier seizoenen van Vivaldi, een vier gangen diner of nog beter: allebei, het heeft allemaal dezelfde gemene deler: het is een vorm van theater.

Met de campagne en de nieuwe naam willen we de perceptie van mensen veranderen. Men ziet deze buurt nog niet als de plek voor een uitgebreide dag of avond uit. Maar het aanbod is zo groot en van hoog niveau, uniek binnen Amsterdam. En daarbuiten.”

Leidsebuurt Theaterbuurt. Het kan alle kanten op

De buurt wordt vanaf nu vergezeld door een nieuwe slogan die zegt waar het op staat: Het kan alle kanten op. En bij dit nieuwe verhaal past natuurlijk een nieuw logo. De branding is gebaseerd op het concept van een ‘culturele crossroad’ waar een rijk aanbod aan theater, film en pop podium, eindeloos gecombineerd kunnen worden met een enorme diversiteit aan eten en drinken. Verwerkt in een herkenbaar kruis uit het Amsterdamse wapen.

Bloody Hamlet en Bloody Mary’s

De buurt nodigt Amsterdammers (en natuurlijk héél Nederland) uit om naar de buurt te komen voor alle kanten van vermaak. Van diner naar theater, van theater naar dansen en vice versa. In de nieuwe campagne Het kan alle kanten op wordt de buurt als kruispunt neergezet waar van ochtend tot avond alles mogelijk is.

Het nieuwe verhaal wordt ingeluid met twee online films en een poster campagne door heel Amsterdam.