Koninklijk Instituut voor de Tropen stelt zalen beschikbaar voor naschoolse les aan scholieren uit de buurt

Vandaag ontving het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) voor het eerst 17 middelbare scholieren uit de buurt die hier het komend jaar na school wekelijks (huiswerk)begeleiding krijgen.

Het KIT stelt de zalen in het monumentale gebouw kosteloos beschikbaar aan Studiezalen, een organisatie die zich inzet voor jongeren in kansarme wijken in Amsterdam door hun (huiswerk)begeleiding aan te bieden om te leren en zichzelf te ontwikkelen.

De scholieren kunnen gebruik maken van de onderwijsfaciliteiten van het KIT, waar overdag meer dan 200 internationale studenten opleidingen op het gebied van gezondheidszorg volgen. De klaslokalen, vergaderplekken en pauzeruimtes krijgen nu ook ’s avonds een functie. De begeleiding van de scholieren wordt mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Amsterdamse Kring.

Samenwerking met Studiezalen

Stichting Studiezalen heeft 41 locaties in kansarme wijken in Amsterdam en Zaandam waar zij huiswerkbegeleiding aanbieden. Deze jongeren die vaak uit grote gezinnen komen en in kleine huizen wonen, een leerachterstand hebben of met andere problemen rondlopen kunnen bij Studiezalen terecht. Studiezalen biedt deze jongeren de ruimte, rust en veiligheid om in hun eigen wijk te kunnen studeren, maar ook om met begeleiders over andere problemen te praten. Studiezalen doet veel meer dan enkel huiswerkbegeleiding en helpt de jongeren ook met talentontwikkeling en life coaching.

Louis van den Berghe, CFO van het KIT zegt over de samenwerking met Stichting Studiezalen: “Duurzaamheid gaat niet alleen over het goed zorgen voor onze aarde, maar gaat ook over goed voor elkaar zorgen. Toegang tot goed onderwijs voor iedereen hoort daarbij. Dit fantastische initiatief past geheel bij onze duurzaamheidsambities en doelen en wij zijn daarom heel blij dat wij onze klaslokalen beschikbaar kunnen stellen aan Stichting Studiezalen.”

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting