Indische Buurt Festival kijkt terug op geslaagde editie; 700 bezoekers op het Timorplein

Het Indische Buurt Festival kijkt trots terug op een geslaagde editie. Het festival dat werd georganiseerd onder het motto ‘Samen Verder’ trok maar liefst 700 bezoekers naar het Timorplein.

Samen verder

Festivalorganisator René Janssen: “Ons team heeft hard gewerkt om deze speciale editie te organiseren. Toen de eerste kramen opgebouwd waren en het festival was geopend door de stadsdeelvoorzitter gaf dat een goed gevoel. De zon scheen, de mensen hadden plezier en konden elkaar weer écht ontmoeten. Het mooiste om te zien was hoe de puzzel in de loop van de middag op menselijk vlak helemaal in elkaar paste. Samen verder is ook echt samen verder”, aldus René Janssen.

Gevarieerd programma

De bezoekers van het festijn in Oost konden genieten van een gevarieerd programma. In de muziektuin traden artiesten op zoals Van Piekeren Trio, The Jones Project met Amber Nijman, Chayden Richie, Olaf Keus’ Brazilian Quartet en Marta Arpini.

Op de ‘initiatievenmarkt’ hadden meer dan 50 bewonersinitiatieven en organisaties een kraam ingericht. Daar ontstonden spontane ontmoetingen en buurtbewoners werden geïnspireerd over uiteenlopende initiatieven uit de wijk.

Allerlei activiteiten

De allerkleinsten genoten volop van diverse voorstellingen en een leuke modeshow. Tijdens de show werd de mooiste kleding uit alle windstreken geshowd.

In de Kunststraat creëerden de bezoekers en kunstenaars mooie kleurrijkste kunst. Duurzaam shoppen kon bij de Buurtkringloop en de CultureShop door Life en Style. Daar werd kleding op donatiebasis verkocht.