Het EK VOETBAL is ondanks de uitschakeling van Oranje nog in volle gang. Woensdag staat het tweede halve finale duel tussen Engeland en Denemarken op het programma. Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar Engelse en Ierse pubs in Amsterdam, waar je de wedstrijd in Britse sferen kunt gaan kijken.

English Pub London Bridge Amsterdam

Op de Nieuwezijds Voorburgwal zijn ze er helemaal klaar voor! In deze Engelse pub wordt de wedstrijd op 5 grote schermen uitgezonden! Engeland fans en Amsterdammers zijn er van harte welkom!

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 36

The Old Bell

Op de hoek van het Rembrandtplein kun je bij The Old Bell naar de halve finale kijken. The Old Bell is opgericht in 1967 en is hiermee de oudste Engelse kroeg in Amsterdam. Je kijkt hier binnen naar de wedstrijd. De tap zal rijkelijk vloeien en je kunt hier ook eten bestellen.

Adres: Rembrandtplein 46

St. James’s Gate

Ok, geen Engelse Pub, maar wel een Ierse pub. Bijna hetzelfde natuurlijk.. Bij deze horecagelegenheid verwachten ze veel mensen die naar de wedstrijd komen kijken. Iedereen is van harte welkom om langs te komen. Je hoeft niet te reserveren, maar moet wel op tijd zijn.

Adres: Rembrandtplein 10

O’Donnell’s

Pal achter de beroemde Heinekenbrouwerij, op de hoek van het Marie Heinekenplein en de Ferdinand Bolsstraat, zit O’Donnell’s. Bij wedstrijden van het Engels elftal zit de kroeg vaak vol met Britten. Vrije Tijd Amsterdam is al een paar keer op bezoek geweest (zie YouTube fragment) en kan deze Ierse pub daarom van harte aanbevelen.

Adres: Ferdinand Bolstraat 5

En, waar jullie ook gaan kijken, we wensen iedereen een fijne wedstrijd toe!

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam