De leukste speeltuinen in Amsterdam
De grote speeltuin in het Oosterpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar de leukste speeltuinen in Amsterdam? In de stad zijn veel leuke speelplekken. Kinderen kunnen op deze plaatsen lekker spelen. Een speeltuin kan leuk zijn voor in het weekend, maar ook voor doordeweeks of tijdens de vakantie. Er zijn allerlei verschillende soorten speeltuinen in de hoofdstad. Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar de leukste speeltuinen in Amsterdam! Veel plezier met het artikel!

Centrum, Noord, Zuid, Oost

Amsterdam Centrum

In Amsterdam Centrum zijn veel leuke speelplekken. Kinderen kunnen zich hier lekker uitleven. In een speeltuin in het centrum kunnen kinderen zicht lekker uitleven! Hieronder vind je wat wij de leukste speeltuinen in Amsterdam Centrum vinden!

Speeltuin Herenmarkt

Tussen de Amsterdamse woningen van de Brouwersgracht ligt Speeltuin Herenmarkt. Op deze speelplek zijn diverse speeltoestellen te vinden. Terwijl kinderen hier lekker aan het spelen zijn kunnen ouders/verzorgers lekker kletsen op een bankje.

In de buurt

Ben je weleens in de Herenmarkt geweest? Dit is een straat in het centrum van de stad. De weg vormt een rechthoekige uitsparing tussen de Haarlemmerstraat en de Brouwersgracht. Je vindt er ook historische monumenten van Amsterdam en het West-Indisch Huis dat gebouwd is in 1617.

Adres: Herenmarkt 91

Speeltuin de Waag

Wie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan speeltuin de Waag? Dit is een buurtspeeltuin in de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam. Deze speelplek wordt volledig gerund door vrijwilligers.

In de buurt

De Nieuwmarkt is een plein in het centrum van de stad. De Nieuwmarkt ligt tussen de Kloveniersburgwal en de Geldersekade. Het grenst aan de ene kant aan de Zeedijk en de andere zijde aan de Sint Antoniesbreestraat. In het midden staat de historische en monumentale Waag. Rond het plein zijn veel horecagelegenheden. Er vindt dagelijks een markt plaats.

Adres: Oudeschans 10d

Amsterdam Noord

Zoek je de leukste speeltuinen in Amsterdam Noord? In dit stadsdeel zijn veel leuke speelplekken. Amsterdam Noord is een belangrijk deel van de hoofdstad. In Noord wonen bijna 100.000 mensen. Hieronder bevinden zich veel gezinnen met kleine kinderen. Voor hun is het heerlijk dat dit gedeelte van de stad leuke plekken heeft om te spelen. Hieronder vind je de leukste speeltuinen in Amsterdam Noord!

Speeltuin Nieuwendam

Deze speeltuin is onderdeel van SPIN 8. De organisatie van Speeltuin Nieuwendam zet speeltuinleiders in die samen met vrijwilligers zorgen voor veilige en en aantrekkelijke speelruimte. Er is ruimte voor allerlei creatieve, sportieve en sociale activiteiten en projecten.

In de buurt

Monnikendammerplantsoen is gelegen in de buurt Tuindorp Nieuwendam Oost en hoort ook bij de wijk Tuindorp Nieuwendam in de gemeente Amsterdam.

Adres: Monnikendammerplantsoen 12-A

Speeltuin Bloemenkwartier

In Amsterdam Noord vallen een aantal speeltuinen onder Stichting SPIN. Het Bloemenkwartier is hier een voorbeeld van. Speeltuinleiders en vrijwilligers dragen er zorg voor dat kinderen kunnen spelen in een aantrekkelijke en veilige speelruimte.

In de buurt

Deze speeltuin ligt in de wijk De Volewijck. Deze buurt ligt ten zuiden van de Buiksloterdijk, tussen het Noordhollandsch Kanaal en Industriegebied Buiksloterham.

Adres: Wingerdweg 260-B

Speeltuin de Speelvogel

Weer een van de speeltuinen van SPIN 8. Je kunt bij Speeltuin de Speelvogel spelen in een veilige en leuke speelruimte. Hier dragen de vrijwilligers en speeltuinleiders voor. Er worden allerlei sportieve, creatieve en sociale activiteiten georganiseerd.

Adres: Sijsjesstraat 21

Tuindorp Oostzaan

Op het Plejadenplein ligt speeltuinvereniging T.O.Z. Dit ‘speelparadijs’ is onderdeel van de Stichting SPIN (oftewel SPIN 8). Er worden hier door professionals leuke en leerzame dingen voor kinderen georganiseerd. Kinderen kunnen hier natuurlijk ook gewoon zelf lekker spelen.

Adres: Plejadenplein 32-A

Speeltuin Volewijck

De Speeltuin Volewijck valt eveneens onder stichting SPIN. Kinderen kunnen hier onder begeleiding naar hartenlust spelen. Er worden ook leuke dingen georganiseerd waarbij ze spelen en zich ontwikkelen.

Adres: Heimansweg 33

Speeltuin de Zeeslag

Het is leuk om een bezoekje aan Speeltuin de Zeeslag te brengen. Kinderen kunnen hier lekker spelen. Er zijn meerdere toestellen en speelmogelijkheden. Er worden ook activiteiten door vrijwilligers en professionals georganiseerd.

Adres: Parlevinkerpad 40

Speeltuin H. Stolleplantsoen

Kinderen kunnen hier lekker klimmen en klouteren! Op een groot stuk zand vind je hier creatieve klimtoestellen.

Adres: H. Stolleplantsoen 16-17

Krokodil op de Bovenij

Deze speeltuin bevindt zich in Winkelcentrum Boven ’t Y op het Buikslotermeerplein. De kinderen kunnen hier lekker spelen terwijl jij aan het winkelen bent.

Adres: Buikslotermeerplein 184

Het Woeste Westen

Bij Het Woeste Westen kun je heerlijk met zand en water spelen. En dat niet alleen. Het is hier ook mogelijk om op een vlot te varen, waterdiertjes te vangen en te spelen in een stromende beek. Daarnaast is het mogelijk om door riet en bosjes te struinen of lekker van de natuur te genieten.

Adres: Overbrakerpad 3

Speeltuin Loenermark

Tussen de torenhoge flats in Amsterdam Noord kunnen kinderen lekker spelen in speeltuin Loenermarkt. Er zijn diverse klimtoestellen en een glijbaan.

Adres: Loenermark 317

Amsterdam Zuid

Zoek je de leukste speeltuinen in Amsterdam Zuid? In dit stadsdeel zijn veel leuke speeltuinen te vinden. Amsterdam Zuid is een belangrijk deel van de hoofdstad. In Zuid wonen veel personen. Vrije Tijd Amsterdam maakte een overzicht van de leukste speeltuinen in Amsterdam Zuid.

Buurt en speeltuin vereniging Amsterdam Zuid

Deze plek is meer dan alleen een speeltuin. Er zijn zowel leuke dingen voor kinderen als volwassenen te beleven. BSV Amsterdam Zuid is een traditionele vrijwilligersorganisatie. Op het moment van schrijven bestaat de speeltuin 100 jaar.

In de buurt

Deze speelplek ligt in de Gaaspstraat in Amsterdam.

Adres: Gaaspstraat 8

Speeltuin Amstelpark

De speeltuin in het Amstelpark is het gehele jaar geopend. De organisatie achter het Amstelpark omschrijft de speeltuin als een leuke plek voor een kinder- of familiefeest! Hier zijn allerlei activiteiten te doen. Dus niet alleen speeltoestellen, maar ook ruimte voor waterpret, een tocht door het park in een treintje en vele andere leuke dingen.

In de buurt

Er zijn in de buurt van het Amstelpark nog wel meer leuke dingen te doen. In het park wordt ook weleens een pure markt georganiseerd, welke leuke is om te bezoeken.

Adres: Amstelpark 18

Speeltuin Sarphatipark

In het Sarphatipark tref je een speeltuintje voor de allerkleinsten met een zandbak, klimrek en een glijbaantje. In het park zijn nog meer speelgelegenheden. Zo is er onlangs een nieuwe speelgedeelte bijgekomen met allerlei klimtoestellen. In het park kun je ook fitnessen, tafeltennissen, chillen of de hond uitlaten.

In de buurt

Rondom het Sarphatipark is van alles te beleven. Zo ligt het park in de bruisende wijk De Pijp! Hier vind je leuke horecagelegenheden, de Ferdinand Bolstraat met leuke winkels of de gezellige Albert Cuypmarkt.

Adres: Sarphatipark 11

Speeltuin Museumplein

Dit is een grote speeltuin met daarnaast nog een leuke skatebaan. Deze speelgelegenheid ligt midden op het befaamde Museumplein, dichtbij de bekende musea. De speeltuin bestaat onder andere uit een klimrek, glijbaan, klimrekken, kabelbanen en andere leuke attributen.

Adres: Museumplein 50

De Vondeltuin

Deze speeltuin is onderdeel van restaurant De Vondeltuin in het Vondelpark. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn kun je zelf lekker op het terras zitten!

Adres: Oranje Nassaulaan

Van Tuyll Playground With Shared Toys

Deze speeltuin ligt op een afgeschermd veldje bij het Olympisch stadion. Buurtbewoners zorgen hier voor speelgoed. Zo tref je er over dag spulletjes voor in de zandbak, vind je er (loop)fietsjes, autootjes en anderen.

Adres: Van Tuyll van Serooskerkenweg 140

Speeltuin Columbus

Deze leuke speeltuin is onderdeel van buurtvereniging Jacob Maris. Deze club wordt voor de volle honderd procent door leden/vrijwilligers draaiende gehouden. Er zijn verschillende leuke speeltoestellen. Aan het plein ligt het verenigingsgebouw. Hier worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Adres: Columbusplein 252

Speeltuin Hendrick de Keyser

Deze speelplek ligt midden in een woonwijk. De speeltuin ligt op een groot plein. Je treft hier veel speelfaciliteiten en twee gebouwtjes waar leuke activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd.

Adres: Hendrick de Keijserplein

Speeltuin Wachterliedplantsoen

Één van de populairste speelplekken in Bos en Lommer is Speeltuin Wachterliedplantsoen. Dagelijks zijn hier vele ouders en kinderen te vinden.

Adres: Wachterliedplantsoen 2

Amsterdam Oost

Zoek je de leukste speeltuinen in Amsterdam Oost? In dit stadsdeel zijn leuke speeltuinen te vinden om lekker te spelen. Amsterdam Oost is een groot deel van de hoofdstad. In Oost wonen vele verschillende mensen. Hieronder bevinden zich ook gezinnen met kleine kinderen. Voor hun is het heerlijk dat Oost leuke speeltuinen heeft om te spelen. Vrije Tijd Amsterdam maakte een overzicht van de leukste speeltuinen in Amsterdam Oost.

Speeltuin Amsteldorp

Deze speeltuin ligt in Amsteldorp. De buurtbewoners zorgen ervoor dat deze plek geopend kan blijven. Er is een commissie van vrijwilligers die geregeld activiteiten organiseert. De speelplek is dagelijks geopend, van negen uur tot zonsondergang ongeveer.

Adres: Fizeaustraat 37

Speeltuin Mariotteplein

Mariotteplein wordt door velen omschreven als de leukste speeltuin in Oost. Er is van alles re doen. Zo is er een tafeltennistafel, voetbalveld, basketbalveld, schommels, klimtoestellen, glijbanen, wipkip, wip-wap en een waterpomp.

Adres: Mariotteplein 70

Speeltuin Flevopark

In Het Flevopark vind je een heerlijke speeltuin met leuke speel- en klimtoestellen. In het park is nog veel meer te beleven. Zo zijn er een tennisclub en openlucht zwembad. Er zijn grote grasvelden voor honden, leuke wandelroutes en een speciaal gedeelte voor de allerkleinsten.

Adres: Flevopark 15

Wooden! Playground

De naam verklapt het al een beetje. Dit is een leuke speelplek met houten speelattributen. Kids kunnen hier een leuk parcours lopen waar ze zeker veel lol zullen hebben.

Adres: Celebesstraat 57-52

Frankendael Park Speeltuin

Deze speeltuin ligt in Park Frankendael in Amsterdam Oost. Er zijn hier vele dingen te beleven. Zo kunnen kids van de gijbaan in het Ooievaarsnest en kunnen ze spelen in de natuurspeeltuin. Het park ligt centraal in de Watergraafsmeerpolder!

Adres: Frankendael

Dinosaur Playground

De Dinosaur Playground is een zeer unieke speeltuin in Amsterdam. De speelplek is gelegen op het Ambonplein.

Adres: Ambonplein 48

Speeltuin Wittenburg

Speeltuin Wittenburg is misschien wel de grootste speeltuin van Amsterdam Centrum. Je hebt hier onder andere een kabelbaan, sportzaal en geregeld vinden er leuke activiteiten plaats. Er is een beheerder aanwezig en je hebt toegang tot het toilet.

Adres: Fortuinstraat 4

Oosterpark

In het Oosterpark heb je niet één maar meerdere leuke speelplekken. We beginnen met het benoemen van de grootste speeltuin. Hier kunnen kinderen helemaal los gaan op een leuk parcours boven een zandbak. Je kan hier spelen, klimmen, klauteren en van de glijbaan. In het park heb je ook een leuke natuurspeeltuin en een groot speelveld waar allemaal sporten uitgeoefend kunnen worden. Daarnaast kun je er bij lekker weer lekker chillen op een van de grasvelden die er zijn. Qua work out / fitness heeft het Oosterpark ook voldoende mogelijkheden en je ziet mensen ook hardlopen of skaten door het park.

Adres: Oosterpark