de beste koffie van Amsterdam
Bij Tazzina aan de Brouwersgracht kun je een lekkere kop koffie drinken. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Op zoek naar de beste koffie van Amsterdam? In de hoofdstad zijn leuke plekken waar je heerlijke koffie kunt drinken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een ‘coffee to go’ te scoren. Ben jij verkikkerd op lekkere koffie? Dan ben je niet de enige! In Nederland drinken de meeste mensen drie koppen koffie per dag. De meeste mensen hebben ’s ochtends een cafeïne stootje nodig om de dag goed te beginnen. Speciaal voor de liefhebbers heb ik dit blog met de beste koffie van Amsterdam geschreven.

Ao Bar

Koffie, koffie, lekker kopje koffie… Jawel, bij de Bij de AO Bar in Amsterdam kun je met een gerust hart een lekker koffietje bestellen.

Ao Bar

Adres: Van Hallstraat 97

Bar Bukowski

Op een druilerige dinsdagmorgen een dubbele espresso en grote cappuccino voor onderweg bij Bar Bukowski besteld. Was erg lekker en de bekers waren ook nog eens leuk aangekleed met een chocoladekoekje. Kan je gerust een koffie in Amsterdam bestellen!

de beste koffie van Amsterdam

Adres: Oosterpark 10

Bij Paul

Bij Paul is een leuk buurtrestaurant aan de Hemonystraat 12 H. Je kan hier eveneens lekkere koffie bestellen. Als je een ‘coffee to go’ neemt krijg je een glas mee. Deze neem je de volgende keer weer mee als je opnieuw een kopje koffie gaat bestellen. Wel zo goed voor het milieu! Erg leuk om eens een bezoekje aan te brengen.

Bij Paul

Adres: Hemonystraat 12 H

Blend Coffee & Wine

Zin in Italiaanse koffie? Dan kunnen we je een bezoekje aan Blend Coffee & Wine van harte aanbevelen. Deze locatie bevindt zich in Oostpoort.

Adres: Oranje-Vrijstaatplein 40

Boka’s Koffiebar

Wat een super gezellige knus koffietentje is dit. Daarbij schenken ze ook nog eens lekkere koffie en zijn er lekkernijen verkrijgbaar. Een bezoekje aan Boka’s Koffiebar kan prima gecombineerd worden met een bezoekje aan de Pekmarkt.

Beste koffie van Amsterdam

Adres: Van der Pekstraat 40HS

Broers

Iedereen is welkom om een koffietje te bestellen bij Broers. Over de gehele dag gezien kan je hier terecht voor ‘coffee, wine, food & more.’

Broers

Adres: Rooseveltlaan 67-HS

Bruist

In de Rivierenbuurt stap ik geregeld eens binnen voor een lekker kopje koffie bij Bruist. Vriendelijke bediening en heerlijke koffie.

Bruist

Adres: Trompenburgstraat 103

Cafecito

Deze Espressobar is niet alleen strak ingericht. Je kunt er ook nog eens terecht voor pure kwaliteitskoffie. In deze locatie aan de Van Baerlestraat zijn eveneens allerlei koffieproducten en accessoires voor thuis te koop.

beste koffie van Amsterdam

Adres: Van Baerlestraat 83

Cloud Gallery Amsterdam

Cloud Gallery Amsterdam is een conceptstore, café en kunstgalerie in hartje Amsterdam. Je kan er dus niet alleen lekkere koffiedrinken. Cloud Gallery richt zich op het tentoonstellen van hedendaagse kunst van jonge en gevestigde kunstenaars die volgens hen de volle aandacht verdienen.

Adres: Prinsengracht 276

Coffee Bru Oost

Dinsdagochtend twee lekkere kopjes koffie bij Coffee Bru Oost gehaald. Vriendelijke bediening en het ziet er hier erg kleurrijk uit. Er zitten nog meer leuke tentjes op het Beukenplein in Oost.

Adres: Beukenplein 14

Coffee Company Ceintuurbaan

De koffie van de Coffee Company Ceintuurbaan smaakt altijd goed. Daarnaast staan er ook altijd vrolijke medewerkers achter deze koffiebar.

coffee company

Adres: Van Woustraat 92

De koffiesalon centrum

De koffiesalon centrum is gelegen in de Utrechtsestraat. Je kan hier terecht voor koffie, ontbijt en lunch. De deur van deze koffiesalon wordt om 07:00 uur ’s ochtends al geopend. Vanaf dat tijdstip druppelen de eerst vaste gasten al langzaam binnen.

Foto van Sophia Loren aan de wand bij de Koffiesalon

Adres: Utrechtsestraat 130-BG

De Koffieschenkerij

In De Oude Kerk in Amsterdam bevindt zich De Koffieschenkerij. Op deze unieke plek kun je gerust gaan zitten voor koffie met gebak.

koffie schenkerij

Adres: Oudekerksplein 27

De Wasserette

De Wasserette is een dagcafé in het centrum van de bruisende Pijp, vlak bij de Albert Cuypmarkt. Van de bar kun je speciale koffie, kwaliteitsthee, verse zelfgemaakte sappen en dranken verwachten. Om iets te eten zijn er eveneens voldoende mogelijkheden. Zelf genoot ik hier onlangs van een met liefde klaargemaakte cappuccino.

Adres: Eerste van der Helststraat 27

Espressobar Puccini

Bij deze koffiebar is het mogelijk om lekker binnen te zitten. Er is voor de deur van Espressobar Puccini ook mogelijkheid om gezellig op een stoel plaats te nemen.

Espressobar Puccini

Adres: Staalstraat 21

Fika Amsterdam

Bij deze lunchroom kun je met een gerust hart een koffietje bestellen. Fika Amsterdam is gelegen in het hart van Oud West, aan de Ten Katemarkt. “We hebben hier vanochtend een heerlijke cappuccino en espresso gehaald. Ziet er binnen leuk uit en we werden daar zeer vriendelijk geholpen”, aldus twee redactieleden van VTA!

Fika Amsterdam

Adres: Bellamystraat 11

Koffiespot

Deze espressobar is opgericht in de winter van 2015. Koffiespot is een klein sfeervol zaakje in het kloppende hart van de Jordaan.

Koffiespot

Adres: Elandsgracht 53

Lebkov & Sons Bijlmer Arena

Tussen Station Amsterdam Bijlmer ArenA en de Amsterdamse Poort zit Lebkov & Sons Bijlmer ArenA. Zelf geniet ik hier altijd met volle teugen van een lekkere grote meeneem cappuccino. Maar er zijn nog veel meer opties voor eten en drinken.

Lebkov & Sons Bijlmer Arena

Adres: Hoekenrode 6

Le Pain Quotidien

Op vrijdagochtend na een wandeling in het Oosterpark heb ik bij Le Pain Quotidien een lekkere cappuccino voor onderweg gehaald. Heerlijke koffie, wel zou een hartje of ander creatief iets boven op de melk een leuke toevoeging zijn.

Adres: Linnaeusstraat 35 F

Lunchroom Grannies

Op het hoekje op het Hoofddorplein 19 zit Lunchroom Grannies. Een sfeervol tentje waar je best eens een bezoekje aan kunt brengen.

Lunchroom Grannies

Adres: Hoofddorpplein 19

Lunchroom Wilhelmina

In Oud-West is het aan te bevelen eens een bezoekje aan Lunchroom Wilhelmina te brengen. Op het hoekje serveren ze lekkere broodjes en dito koffie.

Lunchroom Wilhelmina

Adres: Eerste Helmersstraat 83-A

Luuk’s Coffee

Bij Luuk’s Coffee kun je heerlijk koffiedrinken en het is er nog gezellig ook. Bijvoorbeeld leuk om te bezoeken tijdens je bezoekje aan de ‘Lapjesmarkt’ op de maandagochtend.

Adres: Westerstraat 3

Motion Coffee

Op woensdagochtend twee lekkere bakkies koffie gedaan van Motion Coffee. Ondanks de binnensluiting ziet het afhaal loket er wel heel gezellig uit. Kijk maar even naar de foto!

de beste koffie van Amsterdam

Adres: Eerste Van Swindenstraat 547

Rum Baba coffeeroasters

Bij Rum Baba rekenen ze vers gebrande koffie tot specialiteit. Je kan hier niet alleen binnen zitten maar ook online een bestelling plaatsen.

Rum Baba coffeeroasters

Adres: Pretoriusstraat 33h

Tazzina

Weleens bij Tazzina geweest? Deze Espressobar, ontbijt en lunchrestaurant ligt aan de Brouwersgracht. Een prachtig stukje van de stad, al zeg ik het zelf. Deze locatie staat bekend om smaakvolle cappuccino en lekkere latte macchiato.

Tazzina

Adres: Brouwersgracht 139

The Coffeebrand

Bij dit super leuke koffietentje kun je bij het vriendelijke personeel lekkere koffie bestellen. Deze locatie is gelegen op het Hoofddorplein.

Adres: Hoofddorpplein 16

Vlaamsch Broodhuys

Het is niet alleen brood wat de klok slaat bij deze Vlaamsch Broodhuys locatie. Je kan er ook nog een lekker bakkie nuttigen of meenemen voor onderweg.

de beste koffie van Amsterdam

Adres: Van Woustraat 78H

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam