de beste koffie van Amsterdam

Op zoek naar de beste koffie van Amsterdam? In de hoofdstad zijn leuke plekken waar je heerlijke koffie kunt drinken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een ‘coffee to go’ te scoren. Ben jij verkikkerd op lekkere koffie? Dan ben je niet de enige! In Nederland drinken de meeste mensen drie koppen koffie per dag. De meeste mensen hebben ’s ochtends een cafeïne stootje nodig om de dag goed te beginnen. Speciaal voor de liefhebbers heb ik dit blog met de beste koffie van Amsterdam geschreven.

West, oost, zuid, noord, centrum, zuidoost, nieuw-west

West

Espressofabriek Westergas

Espressofabriek Westergas

Zondagochtend vroeg Espressofabriek Westergas bezocht. Buiten stond er een straffe erg koude oostenwind, dus was het fijn om de warme koffiebar binnen te stappen. Het was er lekker gezellig met nog meer vroege vogels. We bestelden een super goede espresso en cappuccino. Vriendelijk personeel en leuke zitjes en een grote tafel om met veel mensen aan te zitten maakte het geheel compleet.

Adres: Pazzanistraat 39

Friedhats Fuku Café

Friedhats Fuku Café

Bij Friedhats Fuku Café hebben we van een heerlijke cappuccino en espresso genoten in een gezellige en relaxte sfeer. Krantje lezen behoort ook tot de mogelijkheden. Met mooi weer kan je op een leuk ingerichte binnenplaatsje zitten. De bonen worden door de medewerkers zelf geroosterd om de natuurlijke kenmerken te accentueren.

Adres: Bos en Lommerweg 136 HS

Back to Black

Zondagochtend een heerlijke espresso en cappuccino, van super kwaliteit, gedronken bij Back to Black in de Van Hallstraat. Er heerst een fijne huiselijke sfeer met leuke hoekjes en een tafel waar je rustig kan genieten van een lekkere koffie. Er is ook een leuk binnenplaatsje met een leuke muurschildering waar het met lekker weer goed toen is.

Adres: Van Hallstraat 268

Schuurmanoomkensgrassotti

Schuurmanoomkensgrassotti
Interieur van Schuurmanoomkensgrassotti. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bij Schuurmanoomkensgrassotti word je heel fijn geholpen door vriendelijke mensen. De espresso’s en cappuccino’s zijn van uitstekende kwaliteit met een heerlijke smaak. bij Schuurmanoomkensgrassotti kan je ook terecht voor ontbijt, lunch en lekker gebak. Alles gemaakt van uitstekende en verse ingrediënten.

Adres: Overtoom 558

Koffie Academie

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Op de Overtoom in Amsterdam vindt je een leuk kleine koffiebar. De inrichting van de Koffie Academie is erg gezellig met een mooie houten vloer. Aan de muren hangt mooie kunst. De koffie voor o.a. espresso en cappuccino en is van eigen vers gebrande koffie en smaakt uitstekend en je wordt nog eens geholpen door heel vriendelijk personeel.

Adres: Overtoom 95

CoffeeRoastery DeClercq

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

CoffeeRoastery DeClercq bevindt zich op de hoek van de Da Costakade en de De Clercqstraat. Het is een leuk gezellig ingerichte ruime zaak met uitzicht op de Da Costagracht. Je wordt er door vriendelijke jonge meiden geholpen. De espresso en cappuccino zijn van uitstekende kwaliteit.

Adres: De Clercqstraat 27

Monks Coffee Roasters

Monks Coffee Roasters
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Heb jij weleens een bakkie gedaan bij Monk Coffee Roasters? Dit is een leuk gezellig koffie tentje in de Bilderdijkstraat waar het heerlijk toeven is met b.v. een espresso en cappuccino waar je dan er ook nog eens een leuk flesje met water bij krijgt

Adres: Bilderdijkstraat 46

Ao Bar

Koffie, koffie, lekker kopje koffie… Jawel, bij de Bij de AO Bar in Amsterdam kun je met een gerust hart een lekker koffietje bestellen.

Ao Bar
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Van Hallstraat 97

Fika Amsterdam

Bij deze lunchroom kun je met een gerust hart een koffietje bestellen. Fika Amsterdam is gelegen in het hart van Oud West, aan de Ten Katemarkt. “We hebben hier vanochtend een heerlijke cappuccino en espresso gehaald. Ziet er binnen leuk uit en we werden daar zeer vriendelijk geholpen”, aldus twee redactieleden van VTA!

Fika Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Bellamystraat 11

Lunchroom Wilhelmina

In Oud-West is het aan te bevelen eens een bezoekje aan Lunchroom Wilhelmina te brengen. Op het hoekje serveren ze lekkere broodjes en dito koffie.

Lunchroom Wilhelmina
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Eerste Helmersstraat 83-A

Nieuw-West

Coffee Blends

VTA bracht zondagochtend een bezoekje aan Coffee Blends. Twee lekkere koffietjes besteld met misschien wel de lekkerste Red velvet cake die er in Amsterdam te verkrijgen is. Jeetje mina, wat was die lekker zeg!

Coffee Blends
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Tussen Meer 52

Oost

Barmhartig Koffie

Barmhartig Koffie is een leuk koffiebarretje vlak bij de Verbindingsdam naar het KNSM-Eiland. het bevindt zich boven de Albert Heijn. Als je het niet weet zou je zomaar de ingang naast de AH voorbijlopen. Je moet twee trappen op en komt dan langs een leuke muurschildering met twee sportende mensen wat eigenlijk al aangeeft dat je ook naar een sportschool gaat die er n.l. naast zit. Je zit er heerlijk met een mooi uitzicht op de IJ haven. Ze hebben heerlijke koffie en natuurlijk ook wat lekkers voor erbij.

barmhartig

Adres: Veemkade 1288

Anne&Max Amsterdam Oostenburg

Anne & Max in Amsterdam oost is een mooi ruim opgezette zaak en ziet er uitnodigend en gezellig uit met fijne bediening. De koffie is van uitstekende kwaliteit en komen uit Peru.  Deze koffieboeren uit Peru steunen ze door een eerlijke prijs voor hun koffie te betalen.

Anne&Max Amsterdam Oostenburg

Adres: Oostenburgervoorstraat 1

Bakhuys Amsterdam

In bakkerij Bakhuys Amsterdam kun je ook nog eens heerlijk koffie drinken. Zondagmiddag een lekkere zwarte koffie besteld! Naast koffie kun je hier ontbijten, brunchen en lunchen. Het is ook een mooie locatie om als werkplek te gebruiken.

Adres: Sarphatistraat 61

Yusu

Yusu is een gezellig koffietentje, rustige inrichting met ruim uitzicht op de Mauritskade.
Houten tafeltjes, met een grote lange tafel in het midden en vintage zitje.
Ook buiten aan de straatkant, is het gezellig zitten met houten tafels en stoelen tussen de planten.

Yusu
Yusu. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Espressofabriek IJburg

Op IJburg bevind zich een erg knus en gezellige espressobar waar je heerlijk aan een lange houten tafel van een espresso en cappuccino met wat lekkers kunt genieten. Espressofabriek IJburg heeft vriendelijk personeel die vol overgave de koffietjes bereiden.

Espressofabriek IJburg
Espressofabriek IJburg. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: IJburglaan 1489

My Little Patisserie

Vorige week nadat we even op de Albert Cuyp waren een leuke patisserie ontdekt in de Eerste van der Helststraat. We konden de verleiding niet weerstaan om bij de koffie iets lekkers te bestellen. De koffie smaakte er heerlijk bij en we werden ook nog eens leuk geholpen.

my little patisserie
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Eerste van der Helststraat 63 HS

Rum Baba coffeeroasters

Bij Rum Baba rekenen ze vers gebrande koffie tot specialiteit. Je kan hier niet alleen binnen zitten maar ook online een bestelling plaatsen.

Rum Baba Oost

 

Adres: Pretoriusstraat 33h

Motion Coffee

Op woensdagochtend twee lekkere bakkies koffie gedaan van Motion Coffee. Ondanks de binnensluiting ziet het afhaal loket er wel heel gezellig uit. Kijk maar even naar de foto!

de beste koffie van Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Eerste Van Swindenstraat 547

Bar Bukowski

Op een druilerige dinsdagmorgen een dubbele espresso en grote cappuccino voor onderweg bij Bar Bukowski besteld. Was erg lekker en de bekers waren ook nog eens leuk aangekleed met een chocoladekoekje. Kan je gerust een koffie in Amsterdam bestellen!

Bar Bukowski.

Adres: Oosterpark 10

Blend Coffee & Wine

Zin in Italiaanse koffie? Dan kunnen we je een bezoekje aan Blend Coffee & Wine van harte aanbevelen. Deze locatie bevindt zich in Oostpoort.

Adres: Oranje-Vrijstaatplein 40

Coffee Bru Oost

Dinsdagochtend twee lekkere kopjes koffie bij Coffee Bru Oost gehaald. Vriendelijke bediening en het ziet er hier erg kleurrijk uit. Er zitten nog meer leuke tentjes op het Beukenplein in Oost.

Coffee Bru Oost

Adres: Beukenplein 14

Le Pain Quotidien

Op vrijdagochtend na een wandeling in het Oosterpark heb ik bij Le Pain Quotidien een lekkere cappuccino voor onderweg gehaald. Heerlijke koffie, wel zou een hartje of ander creatief iets boven op de melk een leuke toevoeging zijn.

Le Pain Quotidien
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Linnaeusstraat 35 F

Zuid

Mokafe

Mokafe is een heerlijke frisse ruimte waar het heerlijk toeven is. Je kan er genieten van lekkere koffie. De Espresso is van uitstekende kwaliteit. Je kan er ook lekkere broodjes krijgen geserveerd door vriendelijk peroneel.

de beste koffie van Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Trompenburgstraat 103

Coffeecompany

Dit is een coffeecompagny met een inrichting zoals we van een coffeecompany gewend zijn, maar wel met een eigen touch. Een lange robuuste tafel waar je heerlijk kan koffie drinken, krant en tijdschriften lezen en lekker met je laptop in de weer kunt zijn. de koffie is uiteraard van een uitstekende kwaliteit.

coffeecompany

Adres: Scheldestraat 37

Bakers & Roasters

Deze vestiging van Bakers & Roasters bezocht op een zonnige zondagmorgen in augustus. VTA bestelde een lekker kopje zwarte koffie. Rondom ons heen vooral veel toeristen die zich tegoed deden aan lekkere ontbijtjes zoals pannenkoekjes en broodjes. Knus tentje in de bruisende wijk De Pijp waar je best eens een bezoekje aan kan brengen.

Bakers & Roasters

Adres: Eerste Jacob van Campenstraat 54

Drovers Dog Heemstedestraat

Drovers Dog is een gezellige ruimte met houten vloer, mooie kunst aan de muur en robuuste houten tafels om te zitten. Een fijne omgeving om je koffie te drinken. Op de kaart staan meer mogelijkheden van eten en drinken om te bestellen. Kortom, wij hebben hier een heerlijk ‘ochtend kopje koffie’ gedronken.

Drovers Dog Heemstedestraat

Adres: Heemstedestraat 25

STROOM in de Pijp

Zondag ochtend weer een heel leuke koffiebar (eigenlijk een lunchroom) gevonden. Dit keer bij ‘Stroom in de Pijp‘ in de Ferdinand Bolstraat. Bij binnenkomst zie je een gezellig leuk ingerichte ruimte en wat meteen opvalt is dat je een kleine trap naar beneden en boven hebt waar je heerlijk kunt zitten. We bestelden een cappuccino en espresso van uitstekende kwaliteit. Wat bijzonder was dat er een voorkant van een scooter ter versiering aan de muur hing.

STROOM in de Pijp

Adres: Ferdinand Bolstraat 151

Coffee District Hendrik Jacobszstraat

Coffee District Hendrik Jacobszstraat heeft heerlijk espresso en cappuccino. Dit koffietentje is leuk en fris ingericht met fijne bediening en super vriendelijk. Heb je zin in iets lekkers dan is dat zeker aan te bevelen.

Adres: Hendrik Jacobszstraat 18

Oeuf

Zondagochtend vroeg een heerlijke espresso en cappuccino gedronken in een klein gezellig restaurantje met op elk tafeltje een brandende kaars. Je kan er ook heerlijk bij mooi weer buiten op het terras zitten. Je wordt er heel leuk geholpen door vrolijke meiden die het onderling ook nogeens reuze gezellig hebben.

Oeuf Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Daniël Stalpertstraat 36

Liev Coffee & Pastry

Een erg leuk klein zaakje is Liev Coffe & Pastry waar de koffie uitstekend is met een erg vriendelijke jonge meid achter de espresso machine. Op een klein binnenplaatsje staat een picknicktafel waar je bij lekker weer buiten kunt zitten. Op de achtergrond klinkt een heerlijke muziekje. De straat waarin dit koffiezaakje licht is een zijstraat van de Ceintuurbaan en vlakbij het Rijksmuseum.

Liev Coffee & Pastry
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Dusartstraat 22

Broodje Popov

Broodje Popov heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. Tijd voor VTA om eens proef op de som te nemen. We namen een broodje Pastrami, zeer smaakvol. En dat in combinatie met een lekkere Espresso. Het is een leuke, kleine en gezellig ingerichte zaak in de Van Woustraat.

broodje popov
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Van Woustraat 20

Stadscafé Van Mechelen

Stadscafé Van Mechelen is een gezellig ingericht café/restaurant met vintage meubelen en een fijne bar. We hebben hier een heelijk broodje ossenworst gegeten en na afloop een goede espresso.

Stadscafé Van Mechelen
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Sloterkade 96

Coffee Bru van Wou

“Vanmiddag heb ik een heerlijke espresso gedronken bij Coffee Bru van Wou. Een espresso waar je blij van wordt. Het is een klein maar gezellig zaakje met leuke muurschilderingen. Als het zonnetje schijnt kan je hier heerlijk op het bankje voor de etalage van genieten”, aldus een van de redactieleden van Vrije Tijd Amsterdam.

Coffe Bru van Wou
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Van Woustraat 113

De GroenteMeesters

In deze zijstraat van de gezellige Albert Cuypmarkt zit De GroenteMeesters. Dit is een leuk klein, sfeervol zaakje met speciale vintage stoelen. De Espresso smaakte lekker en we werden vriendelijk bediend. Met lekker weer kan je heerlijk op het terras plaatsnemen.

De GroenteMeesters
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Nicolaas Berchemstraat 4

Buno Coffee

Buno Coffee is een knus espressobarretje. Ik bestelde eerst een lekkere Tosti Italiaanse stijl met een verse munt thee, waarna ik afsloot met een smaakvolle Espresso. Leuk om eens te vereren met een bezoekje.

Buno Coffe
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Hoofddorpplein 6H

Scandinavian Embassy

Op het randje van het Sarphatipark in De Pijp kun je bij Scandinavian Embassy gerust een kopje Scandinavische koffie bestellen. Om binnen te drinken of lekker voor onderweg. Daarnaast zijn er ook lekkernijen verkrijgbaar (zie foto).

Adres: Sarphatipark 34

The Coffeebrand

Bij dit super leuke koffietentje kun je bij het vriendelijke personeel lekkere koffie bestellen. Deze locatie is gelegen op het Hoofddorplein.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Hoofddorpplein 16

Badeta Koffiebranders

In de Tweede van der Helststraat in De Pijp zit deze uiterst knusse koffiebar. Op dinsdagochtend vroeg even een heerlijke cappuccino gehaald met overheerlijke speculaas – piment melasse koffie uit Indonesië. Een heus aanradertje om eens te bestellen.

Badeta Koffiebranders
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Tweede van der Helststraat 18H

Vlaamsch Broodhuys

Het is niet alleen brood wat de klok slaat bij deze Vlaamsch Broodhuys locatie. Je kan er ook nog een lekker bakkie nuttigen of meenemen voor onderweg.

de beste koffie van Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Van Woustraat 78H

New Harvest

Donderdagmorgen, een dag na de heropening van de horeca, een bezoekje aan New Harvest gebracht om twee lekkere ‘coffees to go’ te halen. Na een gezellig babbeltje in een leuke zaak hebben we heerlijk gesmuld van de meeneem koffietjes. Aanradertje om een bezoekje aan te brengen. Ze zitten in de Maasstraat waar nog meer leuke dingen zitten.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Maasstraat 84

Bij Paul

Bij Paul is een leuk buurtrestaurant aan de Hemonystraat 12 H. Je kan hier eveneens lekkere koffie bestellen. Als je een ‘coffee to go’ neemt krijg je een glas mee. Deze neem je de volgende keer weer mee als je opnieuw een kopje koffie gaat bestellen. Wel zo goed voor het milieu! Erg leuk om eens een bezoekje aan te brengen.

Bij Paul
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Hemonystraat 12 H

Broers

Iedereen is welkom om een koffietje te bestellen bij Malva. Je kan hier ook terecht voor een ontbijt en een lunch met heerrlijke sandwiches.

Malva
Foto: vrijetijdamsterdam.nl Espresso met lunchkaart

Adres: Rooseveltlaan 67-HS

Bruist

Bruist is helaas verdwenen op deze plek en hiervoor in de plaats is Mokafe gekomen. Bij Bruist stapte ik geregeld binnen voor een lekkere kop koffie.

Bruist
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Trompenburgstraat 103

Cafecito

Deze Espressobar is niet alleen strak ingericht. Je kunt er ook nog eens terecht voor pure kwaliteitskoffie. In deze locatie aan de Van Baerlestraat zijn eveneens allerlei koffieproducten en accessoires voor thuis te koop.

beste koffie van Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Van Baerlestraat 83

Coffee Company Ceintuurbaan

De koffie van de Coffee Company Ceintuurbaan smaakt altijd goed. Daarnaast staan er ook altijd vrolijke medewerkers achter deze koffiebar.

coffee company
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Van Woustraat 92

De Wasserette

De Wasserette is een dagcafé in het centrum van de bruisende Pijp, vlak bij de Albert Cuypmarkt. Van de bar kun je speciale koffie, kwaliteitsthee, verse zelfgemaakte sappen en dranken verwachten. Om iets te eten zijn er eveneens voldoende mogelijkheden. Zelf genoot ik hier onlangs van een met liefde klaargemaakte cappuccino.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Eerste van der Helststraat 27

Lunchroom Grannies

Op het hoekje op het Hoofddorplein 19 zit Lunchroom Grannies. Een sfeervol tentje waar je best eens een bezoekje aan kunt brengen.

Lunchroom Grannies
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Hoofddorpplein 19

Noord

Boka’s Koffiebar

Wat een super gezellige knus koffietentje is dit. Daarbij schenken ze ook nog eens lekkere koffie en zijn er lekkernijen verkrijgbaar. Een bezoekje aan Boka’s Koffiebar kan prima gecombineerd worden met een bezoekje aan de Pekmarkt.

Beste koffie van Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Van der Pekstraat 40HS

White Label Coffee Amsterdam Noord

Vanmorgen even lekker drie koffietjes gehaald bij White Label Coffee Amsterdam Noord. De bakkies zagen er keurig uit en smaakte ook nog eens erg lekker. Wij namen bekertjes mee voor onderweg, maar zagen dat je er in een vrolijke sfeer ook leuk kunt binnen zitten. Bij mooi weer kun je ook lekker op het terras plaatsnemen dat uitkijkt op het gezellige Zonneplein.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Zonneplein 4

Centrum

Toki

Vandaag een zeer goede espresso gedronken bij Toki, met een vleugje chocolade en noten smaak erin. Deze koffiezaak is gelegen tussen de Haarlemmerdijk en de Brouwersgracht. Toki is een knus koffiebarretje met een huiselijke sfeer. Is ook nog eens leuk ingericht met leuke zitjes en een grote tafel. Je wordt vriendelijk geholpen door leuke mensen. Al met al is dit een zaakje om nog eens langs te komen.

toki

Adres: Binnen Dommersstraat 15

Kaldi Amsterdam Utrechtsestraat

“We hebben hier een lekkere Espresso en Cappuccino gedronken! Wat heel erg leuk was dat ze dit erg leuk serveerde met twee lekkere kleine koekjes op een schoteltje met een oranje servetje eronder en was nog eens heel lekker ook. We werden door Bazil en zijn vrouw Brigid erg vriendelijk geholpen. Het is een leuke frisse zaak waar je ook terecht kunt voor alles wat met koffie en thee te maken heeft”, aldus twee redactieleden van VTA.

Kaldi Amsterdam Utrechtsestraat
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Utrechtsestraat 129

Brug34

Zondagmorgen even een cappuccino en espresso gedaan bij Brug34 in de Utrechtsestraat. De koffie smaakte lekker en we werden bediend door twee vriendelijke jonge mannen. Bij deze locatie kan er ook van een lekker ontbijtje en dito lunch genoten worden. Leuk om eens een bezoekje aan te brengen.

Brug34
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Utrechtsestraat 19

Tazzina

Weleens bij Tazzina geweest? Deze Espressobar, ontbijt en lunchrestaurant ligt aan de Brouwersgracht. Een prachtig stukje van de stad, al zeg ik het zelf. Deze locatie staat bekend om smaakvolle cappuccino en lekkere latte macchiato.

Tazzina
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Brouwersgracht 139

Luuk’s Coffee

Bij Luuk’s Coffee kun je heerlijk koffiedrinken en het is er nog gezellig ook. Bijvoorbeeld leuk om te bezoeken tijdens je bezoekje aan de ‘Lapjesmarkt’ op de maandagochtend.

Luuk’s Coffee
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Westerstraat 3

Café Stevens

Café Stevens is een echt Amsterdams café waar je een heerlijke koffie kunt drinken en natuurlijk alles wat in een Amsterdams café gebruikelijk is. Er is ook een fijne kaart aanwezig waar je goed je keuze kunt maken. Het interieur is super gezellig ingericht.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Geldersekade 123

Cloud Gallery Amsterdam

Cloud Gallery Amsterdam is een conceptstore, café en kunstgalerie in hartje Amsterdam. Je kan er dus niet alleen lekkere koffiedrinken. Cloud Gallery richt zich op het tentoonstellen van hedendaagse kunst van jonge en gevestigde kunstenaars die volgens hen de volle aandacht verdienen.

Cloud Gallery Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Prinsengracht 276

De koffiesalon centrum

De koffiesalon centrum is gelegen in de Utrechtsestraat. Je kan hier terecht voor koffie, ontbijt en lunch. De deur van deze koffiesalon wordt om 07:00 uur ’s ochtends al geopend. Vanaf dat tijdstip druppelen de eerst vaste gasten al langzaam binnen.

Foto van Sophia Loren aan de wand bij de Koffiesalon. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Utrechtsestraat 130-BG

De Koffieschenkerij

In De Oude Kerk in Amsterdam bevindt zich De Koffieschenkerij. Op deze unieke plek kun je gerust gaan zitten voor koffie met gebak.

koffie schenkerij
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Oudekerksplein 27

Espressobar Puccini

Bij deze koffiebar is het mogelijk om lekker binnen te zitten. Er is voor de deur van Espressobar Puccini ook mogelijkheid om gezellig op een stoel plaats te nemen.

Espressobar Puccini
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Staalstraat 21

Koffiespot

Deze espressobar is opgericht in de winter van 2015. Koffiespot is een klein sfeervol zaakje in het kloppende hart van de Jordaan.

Koffiespot
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Elandsgracht 53

Zuidoost

30ML Coffee & Food Arena

Ik ben deze week bij 30ML Coffee & Food Arena in de Amsterdamse Poort geweest en heb daar een lekkere Espresso met koek genuttigd. Dit is een ruime zaak waar voorheen schoenenzaak Nelson gezeten heeft. Het is een lichte ruimte met ramen van het plafond tot aan de grond waardoor je een mooi uitzicht hebt op het Bijlmerplein. Er wordt niet aan de tafel geserveerd, maar je mag je bestelling aan de bar ophalen.

30ML Coffee & Food Arena
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Bijlmerplein 155

Lebkov & Sons Bijlmer Arena

Tussen Station Amsterdam Bijlmer ArenA en de Amsterdamse Poort zit Lebkov & Sons Bijlmer ArenA. Zelf geniet ik hier altijd met volle teugen van een lekkere grote meeneem cappuccino. Maar er zijn nog veel meer opties voor eten en drinken.

Lebkov & Sons Bijlmer Arena
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Hoekenrode 6

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam