Coronademonstratie in Amsterdam afgelast:
Een eerdere demonstratie op De Dam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De organisatie van de demonstratie op De Dam heeft besloten de demonstratie vanmiddag niet door te laten gaan. De organisatie roept iedereen op om niet naar Amsterdam te komen. Dat schrijft de Gemeente Amsterdam op Twitter.

Vanaf 14:00 uur ’s middags zou de vijfde Wereldwijde demonstratie voor democratie, vrijheid en solidariteit plaatsvinden.

De hel van Rotterdam

“Gisteravond is in Rotterdam de hel los gebroken, hierbij zijn 2 mede-krijgers zwaar gewond geraakt, en 1 jongen is overleden. Wij zijn erg geschokt door dit verschrikkelijke nieuws. Uit respect voor de overledene en de mensen die op dit moment vechten voor hun leven, maar ook om de veiligheid van onze demonstranten te kunnen waarborgen, kunnen wij niet anders dan besluiten dat deze editie van de WWD Netherlands niet door kan gaan. Onze demo zou in het kader van World Children’s Day geheel in het teken staan van onze kinderen, en het brengen van het licht. Dit door laten gaan voelt voor ons niet goed. Wij roepen iedereen op om NIET naar Amsterdam te komen vandaag! Graag zoveel mogelijk delen”, aldus organisatie WWD Netherlands.

De Politie heeft nog niet bevestigd dat er vrijdagavond iemand is overleden.