Auto bedrijven op de bon geslingerd

Auto bedrijven op de bon geslingerd De Europese Commissie heeft opgetreden in de auto industrie.
Credits pxhere

Auto bedrijven op de bon geslingerd

De Europese Commissie heeft opgetreden in de auto industrie. “Audi, BMW, Daimler en Volkswagen krijgen een boete voor het maken van illegale afspraken over dieselmotoren”, aldus de Duitse krant Handelsblatt.

Volgens het Duitse nieuwsblad werken de drie bedrijven vanaf 2007 samen om de ontwikkeling van schonere uitlaatgastechnologie te vertragen. De boetes die de fabrikanten zullen krijgen, kunnen oplopen tot 10 procent van de jaaromzet van de bedrijven. Uit onderzoeken van Duitse openbare aanklagers blijkt dat de vier bedrijven al in 2007 in het geheim in de Beierse hoofdstad aan het praten waren over de technische problemen bij hun zoektocht naar schonere dieselmotoren.

Boetes voor fabrikanten auto-onderdelen

De Europese Commissie lijkt alles behalve stil te zitten. Woensdag 6 maart 2019 werd bekend dat twee bedrijven die auto-onderdelen verkopen boetes krijgen. Het gaat niet om misselijke bedragen. Het Zweedse bedrijf Autoliv krijgt rond de 180 miljoen euro, en het Amerikaanse auto bedrijf TRW krijgt cirka 180 miljoen euro.

De Europese Commissie

De Europese commissie houdt zich met meerdere zaken bezig. Prioriteiten zijn momenteel: Banen, groei en investeringen, Digitale eengemaakte markt, Energie-unie en klimaat, Interne markt, een diepere en eerlijkere economische en monetaire unie, een evenwichtig en vooruitstrevend handelsbeleid om de globalisering in goede banen te leiden, justitie en grondrechten, migratie,
een krachtigere rol op het wereldtoneel en democratische verandering.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: IKEA is gestopt met verkoop 1 euro ontbijtjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here