Tips voor werkzoekenden en werkgevers in Amsterdam

Amsterdamse bedrijven zijn nog steeds op zoek naar goede werknemers voor hun bedrijf. Na jarenlange recessie in de economie is er voor in Amsterdam wonende werkzoekenden een ruime keuze met een zeer gevarieerd en divers aanbod aan banen. Amsterdam is in de bloeitijd één van de steden die het hardst groeit in Europa. Het werkloosheidsniveau in Amsterdam ligt relatief lager dan de voorgaande jaren met als gevolg dat het banenaanbod in onze hoofdstad groter is.

“Werkgevers zijn er niet bij gebaat dat de arbeidsmarkt steeds verder krimpt. Ondanks deze werkgelegenheidsfeiten wil dat niet zeggen dat succesvol aangenomen worden makkelijker is”, stelt een woordvoerder van het bedrijf Young Capital, dat onder andere gespecialiseerd is in uitzenden, detachering, werving en selectie, payroll, outsourcing, HR Solutions en e-recruitment.

“Door dit grote aanbod zijn er veel mensen die van baan switchen. Alhoewel het aanbod groter is dan ooit, is er ook veel concurrentie van andere sollicitanten. Dus onvoorbereid naar een sollicitatie gaan, wat vroeger al niet aan de orde was, wordt nu ook niet getolereerd. Uiteindelijk is de werknemer niet de enige partij die bepalend is bij een sollicitatie. Werkgevers willen terecht alleen maar goed personeel aannemen.

Wat in Amsterdam bij haar inwoners en banenaanbod centraal staat is diversiteit. Daar zal de werkgever alsmede de werknemer goed mee om moeten kunnen gaan. De werkgever kan zijn doelgroep verbreden en werknemers van buiten Amsterdam vinden hier sneller een baan. Variatie binnen een bedrijf stimuleert namelijk creativiteit dat uiteindelijk leidt tot innovatie.

Hoe je het ook wendt of keert er liggen een hoop kansen voor gemotiveerde werkzoekenden. Wie bijvoorbeeld op zoek is naar een commerciële baan heeft veel verschillende opties. Van verkoopmedewerker tot sales manager.

Hoe lang de banen bloeitijd in de stad nog gaat duren, is voor experts en werkgevers puur speculeren. Wel is een zekerheid dat werken in Amsterdam anders is dan in andere steden.

Amsterdam heeft zijn eigen cultuur. Een cultuur waar Amsterdammers trots op zijn. Een cultuur waar diversiteit de norm is, en waar je netwerk belangrijker dan ooit is”, laat de woordvoerder van Young Capital ten slotte weten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl