Polestar: hier ervaar je een auto alsof je door een art gallery loopt

Amsterdam, 1 april – Een auto ervaren met al je zintuigen en ieder onderdeel tot in detail kunnen verkennen. Met zien, aanraken en uitproberen stelt Polestar de auto en merkbeleving centraal, in plaats van de autoverkoop. Midden in het centrum van de hoofdstad, op de hoek van het Vondelpark, opent het elektrische performance-automerk uit Zweden de nieuwste Space in Amsterdam. Met een minimalistische designfilosofie ervaren geïnteresseerden vanaf vandaag in alle rust en ruimte het merk en de modellen. De inspiratie is bij zowel de auto’s als in de Space gebaseerd op de Scandinavische esthetiek, dat zich kenmerkt door eenvoud en transparantie.

Design gallery
De nieuwe Polestar Space laat bezoekers op een innovatieve manier kennismaken met het merk. Bezoekers kunnen er de Polestar 1 en Polestar 2 op verschillende manieren ontdekken en samenstellen; live, en via interactieve displays of virtual reality. Uiteraard zijn er ook demo’s beschikbaar voor een proefrit. Op je eigen tijd is er alle ruimte om functies te leren kennen, materialen te voelen en opties te bekijken. Het minimalistische design van het automerk én de Space kenmerkt zich door het Zweedse ‘less is more’ gedachtegoed.

“Polestar zet impactvolle stappen in Nederland. We hebben onze auto’s zo ongecompliceerd mogelijk gemaakt, maar doen dat ook met onze Spaces. Het is een belevingswinkel, dat meer aan een art gallery doet denken dan een traditionele showroom,” legt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar uit. “Het openen van een Space in de hoofdstad van één van de meest progressieve landen op het gebied van elektrische mobiliteit, is voor ons een nieuwe mijlpaal. De stad Amsterdam is een plek waar mobiliteit duurzaamheidsuitdagingen met zich meebrengt en waar elektrisch rijden een waardevolle bijdrage voor de toekomst kan leveren.”

Polestar filosofie
Polestar gelooft in het bieden van een rijke en persoonlijke beleving in de Spaces. Experts staan klaar om zoveel over de auto’s te vertellen als wordt gevraagd. De professionals werken niet op commissie-basis en zijn niet gericht op targets, maar op die vonk van enthousiasme in de ogen, wanneer wordt ontdekt wat een Polestar uniek maakt.

Space netwerk
Met de opening van de vestiging in Amsterdam is het geplande Nederlandse netwerk van Polestar Spaces compleet. Polestar was al aanwezig in de regio Groot-Amsterdam met een pop-up Space in Amstelveen, die met de komst van de permanente Space aan de Van Baerlestraat niet langer geopend is. De andere Spaces bevinden zich in Rotterdam, Eindhoven en de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Alle vestigingen zijn momenteel uitsluitend op afspraak te bezoeken. De contactdetails van de Spaces zijn te vinden op polestar.com

Polestar 1 en 2
Polestar debuteerde eind 2019 in Nederland met de exclusieve Polestar 1, de geavanceerde, elektrische performance-hybride die twee elektromotoren combineert met een krachtige benzinemotor. Hij levert 609 pk en een koppel van 1.000 Nm. Dankzij z’n grote accu kan deze plug-in hybride tot maar liefst 124 kilometer (WLTP) elektrisch rijden op een volle lading.

Het Zweedse merk brak in 2020 door met de Polestar 2, een volledig elektrische performance-fastback met ruimte voor vijf personen, een vermogen van 408 pk, 660 Nm aan trekkracht, vierwielaandrijving en een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP). Het is de eerste auto ter wereld met een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem. Binnenkort introduceert Polestar nieuwe uitvoeringen van de Polestar 2, waarmee hij bereikbaar wordt voor een nóg breder publiek.