Ondernemen in Amsterdam

Laatste nieuws – ondernemen in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ondernemen in Amsterdam

Bent u een ondernemer in Amsterdam? Of bent u van plan te ondernemen in Amsterdam? Wij plaatsen geregeld berichten met betrekking tot ondernemen in Amsterdam die wij het vermelden waard vinden. Heeft u een nieuwtje waarvan u denkt dat deze boeiend is voor onze lezers? Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

KVK Startersdag

Op zaterdag 22 juni vindt op diverse locaties in Nederland de KVK Startersdag plaats. In Den Haag, Eindhoven of Utrecht zijn startersdagen! Het online programma is ook thuis of onderweg te volgen.

Denkt u graag na over een duurzame stad?

‘Denkt u graag na over hoe u als ondernemer bijdraagt aan een duurzame stad? Duurzaamheidsprogramma ‘Startup in Residence’ vraagt startups, scale-ups, sociaal ondernemers en innovatief MKB om slimme en innovatieve oplossingen te bedenken voor duurzaamheidsvraagstukken’, is te lezen op de website Amsterdam.nl

In het bericht wordt uitleg gegeven over het duurzaamheid programma. ‘Met het duurzaamheidsprogramma ‘Startup in Residence’ zet de gemeente Amsterdam 18 ‘duurzaamheids-challenges’ uit. Deze lopen uiteen van ‘hoe krijgen we een circulaire stad’ tot ‘hoe zorgen we ervoor dat we schone energie opwekken’, maar ook ‘hoe gaan we in gesprek met bewoners over een aardgasvrije stad’ en ‘hoe zorgen we ervoor dat we lokaal voedsel gaan eten’. Daarnaast zoekt de gemeente naar manieren om de gemeentelijke organisatie te verduurzamen’, aldus de Gemeente Amsterdam.

Mooi seminar om te volgen bij de Kamer van Koophandel

Denkt u erover om een eigen bedrijf te starten? Goed plan! Zij die beginnen met durven eindigen met kunnen. Wellicht een mooie slogan om u net dat zetje te geven zodat u die stap durft te maken. De Kamer van Koophandel organiseert regelmatig seminars die gratis te bezoeken zijn. En u raadt het al: ‘Een eigen bedrijf starten’ is er daar één van! Reden die de Kvk aangeeft om te komen zijn onder meer dat je beter bent voorbereid op de start van je nieuwe bedrijf, je een goed overzicht hebt welke zaken er geregeld moeten worden als je gaat starten en je de mogelijkheid krijgt alle vragen te stellen die u bezig houden m.b.t. de start van een eigen onderneming. Meer informatie over deze gratis seminars vind je via de agenda van de Kamer van Koophandel.

De Zwijger het decor van MakeHappen

Op 7 februari organiseert de BNA in Pakhuis De Zwijger de 4e editie van de MakeHappen! Inspiration Night over internationaal ondernemen. Naast een netwerkdiner biedt de avond inspirerende key-notes van Eran Chan (ODA Architecture, momenteel een van de meest invloedrijke bureaus in New York), van de Grand Dame van de Nederlandse architectuur Francine Houben (Mecanoo), en van Carolien Gehrels, directeur Big Urban Clients bij Arcadis, ’s lands grootste ingenieursbureau, wereldwijd actief met ruim 27.000 medewerkers. Lees verder.


Een steuntje in de rug

De Climate-KIC Accelerator helpt jonge bedrijven en startups om hun duurzame droom waar te maken. We helpen je van idee naar volwaardig bedrijf. Onze Accelerator biedt:

€75.000 aan subsidie
€50.000 aan opleidingenEen wereldwijd netwerk

De Climate-KIC is een initiatief van de Europese Commissie om duurzame bedrijvigheid te steunen. We vragen geen aandelen in je bedrijf of anderzijds compensatie. We accepteren twee keer per jaar 12 teams in onze Accelerator. Check de website: https://www.climatekic.nl/


De baas van morgen is een allround-coach

Ondernemerskansen liggen er in 2019 volop, vindt Neerlands bekendste demograaf en trendwatcher Jan Latten. En die kansen haalt hij allemaal uit de statistieken. “Als je weet hoe de Nederlandse bevolking zich ontwikkelt, kun je daar als ondernemer op inspelen.” Zo is er volgens hem een belangrijke rol voor de werkgever als coach weggelegd, is te lezen in het artikel dat we tegen kwamen op de website van de Kamer van Koophandel.

Check ook: goede en gespecialiseerde bedrijven in Amsterdam

Check ook: laatste nieuws startups regio Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here