Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Elon Musk gaat met Tesla, bitcoin mogelijk weer accepteren. Hier zit wel een voorwaarde aan verbonden. De grote baas van Tesla wil bitcoin weer accepteren als betaalmiddel, als er een bevestiging is van een redelijk gebruik van schone energie, door miners met een positieve toekomstige trend. De CEO van Tesla had bitcoin eerder in de ban gedaan.

Elon Musk staat de laatste tijd aan de basis van vele koerswijzigingen. Als de CEO van Tesla een uitspraak doet via Twitter zorgt dit voor een daling of stijging van de koers. In het begin was Tesla één van de eerste grote bedrijven dat cryptocurrency accepteerde als wettelijk betaalmiddel. Dat betekende dat je een bolide van het bedrijf kon kopen met digitaal geld.

Veel energie

Dit was echter van korte duur. Elon Musk deed namelijk binnen korte tijd afstand van de bitcoin. De reden hiervan was dat het volgens Musk niet milieuvriendelijk genoeg was. Transacties en minen van bitcoins gaat gepaard met gebruik van veel energie. Musk zet nu dus in op het gebruik van minder energie.

Elon Musk wil dat de productie van de munt gepaard gaat met minder olie, steenkool en andere fossiele brandstoffen.

Koersstijging

Op het moment van schrijven heeft Tesla nog steeds 2,5 miljard dollar aan bitcoins in haar bezit. Sinds de kritiek van Musk zijn de digitale munten echter niet verkocht of bijgekocht.

De bitcoin omarming van Musk zorgde vandaag gelijk weer voor een stijging. De koers van een bitcoin stond deze dag op circa 40.000 Amerikaanse dollar. In totaal betekende dit een stijging van circa 12%.

Daling

Enkele weken geleden zorgde de CEO van Tesla nog voor een enorme daling van de waarde van de bitcoin. Hij stelde dat gebruik door zijn organisaties niet wenselijk werd omdat het ’minen’ of produceren van bitcoin en andere cryptomunten te veel energie kost.

Via Cryptosoft kun je zelf handelen in cryptogeld. Zorg wel dat je je goed inleest voordat je begint met de handel in crypto munten.