Coca-Cola overtreft verwachtingen ruimschoots
Beursplein 5. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Goed nieuws voor Coca-Cola, haar werknemers én niet op de laatste plaats de aandeelhouders. The Coca-Cola Company, het bedrijf achter de populaire frisdrankgigant heeft in het derde kwartaal de verwachtingen van de kenners overtroffen. Coca-Cola zag haar omzet wel verminderd worden. Toch werd er meer omzet behaald dan van tevoren door de kenners was ingeschat. Deze conclusie trekt Vrije Tijd Amsterdam naar aanleiding van de cijfers die donderdag door dit Amerikaanse bedrijf bekend zijn gemaakt.

Aangepaste winst

Uit de cijfers blijkt dat de aangepaste winst per aandeel 2 procent lager kwam te liggen. Dat is 0,55 dollar, terwijl er 0,46 dollar per aandeel door de analisten werd verwacht. De omzet van Coca-Cola is gedaald met 8,7 miljard dollar. Dat betekent een daling van 9 procent. Uit autonoom oogpunt bekeken was er een daling van 6 procent. Op kwartaalbasis was er een verbetering te zien.

Huiselijke consumptie

Op jaarbasis bekeken heeft Coca-Cola nog steeds hinder van de coronamaatregelen die in de horeca zijn genomen. De verkoop voor huiselijke consumptie blijft wel op een aanhoudend hoog niveau. De frisdrankgigant ziet vanwege de coronacrisis geen kans om voor de rest van het jaar een reële prognose te doen. De onzekerheid blijft hiervoor volgens de groep te groot.

Coca-Cola

Het merk cola is bekend over de hele wereld. Het merk is onderdeel van Coca-Cola. In details uitgelegd is cola een suikerhoudende koolzuurhoudende frisdrank. Deze wordt verhandeld als onderdeel van The Coca-Cola Company. Het bedrijf werd in 1893 als handelsmerk geregistreerd. Intussen zijn de flessen, het logo en de drank, wereldwijd niet meer weg te denken op alle plekken waar drank wordt verkocht. Het bedrijf is opgericht door John Pemberton.

Aandelenhandel

In Amsterdam zijn genoeg mensen die hun geld verdienen doormiddel van beleggen in aandelen. Er is sprake van een levendige aandelenhandel. Je kunt een aandeel zien als een waardepapier dat enkele rechten in relatie tot een vennootschap geeft. Zowel bij een besloten vennootschap als een naamloze vennootschap kunnen aandelen uitgeven worden.

Handel in aandelen

Veel mensen zijn benieuwd hoe je inkomen kunt genereren doormiddel van de handel in aandelen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om als daghandelaar te gaan beleggen. Een andere mogelijkheid is om er voor te kiezen om met aandelen een inkomen op te bouwen voor de lange termijn.

Brokers

In de stad zijn eveneens veel mensen die hun inkomsten verdienen door middel van effecten, goederen of waren. Deze beurshandelaren worden in de regel ‘brokers’ genoemd. Dit is oorspronkelijk een Engelse term. Op verschillende websites is er sprake van brokers vergelijking. Achterliggende gedachte hiervan is dat je komt te weten met welke ‘brokers’ je het beste in zee kunt gaan.

Zelf beleggen

Volgens verschillende organisaties is het tegenwoordig erg simpel en populair om online te beleggen. Soms kiezen mensen ervoor om te beleggen via beleggingsfondsen of laten hun vermogen beheren door een vermogensbeheerder. Via een ‘broker’ kun je zelf rechtstreeks op de beurs beleggen.

VTA Business

vrijetijdamsterdam.nl