ZONdag in het Bostheater

De dagen worden kort en donker: Tijd voor ZONdag in het Bos
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

ZONdag in het Bostheater

‘De dagen worden kort en donker: Tijd voor ZONdag in het Bos’

Within This Wooden ‘O’, het theateratelier van het Amsterdamse Bostheater, nodigt geïnteresseerden vandaag, zondag 5 november, van harte uit voor de tweede ZONdag in het Bos. Het is de tweede editie uit een reeks van drie middagen die in het teken staan van de zon. De laatste editie vindt plaats op zondag 26 november. De eerste editie vond plaats op 15 oktober 2017.

Tijdens de edities op 5 en 26 november wordt onder andere met sterrekundige Jos de Boer, antropologe Natascha Zwaal en kunstenaar Nicky Assmann gesproken over hoe de westerse wetenschap naar de zon kijkt en hoe deze observaties invloed hebben op ons denken en handelen. Met antropoloog Natascha Zwaal wordt gesproken over hoe de Maya’s zich al eeuwenlang verhouden tot de zon, waarin wetenschap, kunst en spiritualiteit hand in hand gaan.

Vragen zoals: ‘Wat zet de moderne mens in beweging? Heeft de zon hier nog invloed op? Wat bepaalt ons ritme’, zullen de revue onder andere passeren tijdens de twee zondagen. De westerse natuurwetenschap wordt tegenover de mythische wijsheid van de Maya’s gezet om vervolgens te spelen met het eigen gevoel voor ritme en beleving van tijd.

De zondagen worden afgesloten met een nieuw experiment met de deelnemers en de groep gaat naar buiten dus het advies wordt gegeven om stevige schoenen aan te trekken. Bij regen deelt de organisatie poncho’s uit en er is soep, brood en van alles te drinken.

Boswandeling

Voor wie fris aan de middag wil beginnen is er om 11.30 uur een boswandeling onder begeleiding die tot 13:00 uur ’s middags duurt.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Luister je liever naar verhalen? In de stad staat ook het storytelling festival op het programma?