Zoek jij kinderboerderijen in Amsterdam?

Kinderboerderijen in Amsterdam vind je via Vrije Tijd Amsterdam. Tenminste, we zijn even op onderzoek uitgegaan en hebben een mooi lijstje samengesteld. Omdat we toch zo lekker op dreef waren lees je hier ook over een aantal kinderboerderijen die niet in Amsterdam, maar wel in de buurt liggen. Veel plezier met de lijst van kindererboerderijen in Amsterdam en omstreken.

Zuid: Kinderboerderij De Pijp, Noord: Kinderboerderij De Buiktuin, Zuidoost: Kinderboerderij Bijlmerweide , Kinderboerderij ’t Brinkie, Diemen: Boerderij op IJburg

Kinderboederij De Pijp

In oktober 2018 vierde Kinderboerderij De Pijp haar 35-jarige bestaan. De dag waarop de feestelijkheden plaatsvonden was op dierendag. Bijna een jaar later is het nog steeds gezellig bij Kinderboerderij De Pijp. Dierendag wordt nog steeds ieder jaar gevierd. Daarnaast vinden er nog veel meer activiteiten bij deze kinderboerderij plaats.

De boerderij met leuke dieren ligt in de bruisende wijk De Pijp. Dit is een lokale hotspot met tal van bars en restaurants. Je kunt er ook leuk winkelen of een bezoekje brengen aan de Albert Cuypmark.

Adres: Lizzy Ansinghstraat 82

Kinderboerderij De Buiktuin

Wist jij dat er in de stad niet alleen huizen voor grote mensen worden gebouwd? Nee, nee, bij Kinderboerderij de Buiktuin staan er ook woningen.  Voor de kippen, welteverstaan. Enige tijd geleden maakte ze kippenhuizen voor de nieuwe kippen die daar nu gezellig met zijn allen aan het rondhuppelen zijn.

Op de borden aan het hek bij de ingang leest u over de diersoorten die bij de Buiktuin over de boerderij heen sjokken. De Buiktuin draait op een aantal kanjers van vrijwilligers. Desondanks blijft de authentiek uitziende kinderboerderij op zoek naar nieuwe aanwas.

De Noordhollandschkanaaldijk is een prachtig stukje in Amsterdam Noord. De straat ligt in de wijk Banne Buiksloot.

Adres: Noordhollandschkanaaldijk 19

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Het nieuwe kippenverblijf. Afbeelding: De Buiktuin

Kinderboerderij Bijlmerweide

Lekker in de kantine zitten of met een zonnetje onderuit gezakt hangen in één van de stoelen op Kinderboerderij Bijlmerweide in Amsterdam-Zuidoost. En dat terwijl u kinderen veel plezier beleven met de grote dierenfamilie die deze vrolijke boerderij rijk is.

Naast leuke en gezellige beesten die graag onder de mensen zijn hebben ze bij de Bijlmerweide ook nog een leuke speeltuin om lekker in te spelen. Ze hebben bij de Bijlmerweide zelfs een leuk rattenverblijf dat echt de moeite is om te aanschouwen!

De beestjes lopen achter de hekjes rond dus u hoeft niet bang te zijn dat ze over je schoenen rennen.

Adres: Provincialeweg 46-A

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Lekker snuffelen in het hooi. Afbeelding: Bijlmerweide

Kinderboerderij ’t Brinkie

We gaan van de ene leuke kinderboerderij in Zuidoost fluitend door naar het andere dierenparadijs gelegen in hetzelfde stadsdeel. Kinderboerderij ’t Brinkie is gelegen in het groene hart van Amsterdam Zuidoost. Het is een boerderij voor jong & oud.

Op het erf van Brinkie wandelen onder andere koeien, varkens, pony’s, ezels, pauwen, eenden, kippen, konijnen, cavia’s, geiten en schapen rond. Naast ‘even lekker knuffelen’ met de dieren is er nog meer vertier te beleven.

Zo zijn er meerdere speelobjecten en een zandbak. Tussendoor kunnen jij en je kind genieten van heerlijke versnaperingen.

Adres: Meerkerkdreef 27

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Knappe geit bij ’t Brinkie. Afbeelding: Brinkie

Boerderij op IJburg

Mooi hoor, mensen die zichzelf kunnen wegcijferen om kids en beesten te vermaken. Op de boerderij op IJburg is het een mooie beestenboel met allerlei verschillende dieren en worden leuke activiteiten georganiseerd.

De Grote Clubactie gaat weer bijna van start. Vanaf zaterdag 14 september kun je loten kopen om Boerderij op IJburg te steunen. Onze leden gaan langs de deur, maar het is ook mogelijk om online loten kopen!

Adres: Overdiemerweg 36a

5 x kinderboerderijen in Amsterdam
Kippetjes op IJburg.