‘Walk Proud, Talk Proud’

‘Walk Proud, Talk Proud’
De School Foto: vrijetijdamsterdam.nl

‘Walk Proud, Talk Proud’

Op zaterdag 29 juli, de eerste dag van Amsterdam Pride (voorheen Gay Pride), vindt in West ‘Walk Proud, Talk Proud’, plaats. De School, aan de Jan van Breemenstraat 1 is dan het startpunt van de Pride Walk 2017 in stadsdeel West. De participanten gaan via het Homomonument en de Dam, uiteindelijk naar het Vondelpark waar Pride Amsterdam 2017 feestelijk wordt geopend. Na deze wandeling is er in De School ruimte voor discussie, kunstexposities, performances, een voetbaltoernooi en een barbecue.

In De School zijn talks van Tofik Dibi, Yassine Laoikili en Taira Miguel over het thema ‘Verboden Liefde’. Ook vindt de onthulling plaats van de tentoonstelling ‘Can’t Tell If I’m Grieving or Laughing’ van de Australische kunstenaar Carly Rose Bedford. Deelname, bezoek en entree zijn gratis. In de namiddag is er een zaalvoetbaltoernooi in Het Gymlokaal, de sportschool van De School. De deelnemende teams bestaan uit een mix van dj’s, clubbezoekers, deelnemers, buurtbewoners en schoolteams.

Programma:

10:30 uur Verzamelen voor ‘Walk Proud’ bij de clubingang van De School.

11:00 uur Start wandeling in de richting van het Homomonument, de Dam en
het Vondelpark.

15:00 uur Opening van ‘Talk Proud’ door Fenna Ulichki van stadsdeel West in De Tuin van De School; Tofik Dibi over ‘Verboden Liefde’.

15:30 uur Start voetbaltoernooi in Het Gymlokaal.

16:00 uur Yassine Laoikili over ‘Me and my Girlfriend’.

17:00 uur Taira Miguel – spoken word.

18:00 uur De Barbecue op het terras van Café DS.

‘Can’t Tell If I’m Laughing or Grieving’ van Carly Rose Bedford is tot en met 6 augustus te zien in Het Kunstlokaal. Ga naar www.deschoolamsterdam.nl of het Facebook evenement voor meer info. Walk Proud, Talk Proud wordt georganiseerd door De School, Stichting Sexmatters en stadsdeel West.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Foto’s Pride Amsterdam 2017