Waarom je jouw ex (niet) terug moet nemen

Waarom je jouw ex (niet) terug moet nemen
Foto: Pixabay

Het verbreken van een relatie is iets waarover je niet zomaar beslist. Toch komt het vaak voor dat relaties tot een einde komen, gelukkig krijgen veel mensen daar iets anders voor terug. Zeker in een grote stad als Amsterdam met allerlei jonge mensen zit er een zekere vorm van verloop in liefdesrelaties. Is het een goed idee om nieuw leven in een relatie te blazen, die eigenlijk al geëindigd is? Dat is waar we het in dit artikel over hebben.

Relatiebreuk verwerken

Je kunt een relatiebreuk op verschillende manieren verwerken. De meest gekozen manier om met een relatiebreuk om te gaan is door aan jezelf te werken. Veel mensen krijgen hier een positief gevoel van. Het haalt je uit de negatieve sleur die bij een verbroken relatie hoort. Zoek een fijne sportschool in het centrum van Amsterdam, spreek vaker af met vrienden of start een oude hobby op.

Relatie nieuw leven inblazen

Wil je jouw ex terug? Dan is het de vraag of dit verstandig is. Het is belangrijk om jouw relatie eerst los te laten en pas daarna na te denken over een eventueel vervolg. Ziet jouw ex partner het niet zitten om verder te gaan? Dan is het belangrijk om jullie relatie voorgoed los te laten, een relatie moet van beide kanten komen.

Lukt het om jullie relatie nieuw leven in te blazen? Probeer het dan rustig aan op te bouwen en niet te overhaasten. Behandel het als een compleet nieuwe relatie, waarin je opnieuw verliefd wordt.

Denk na over het soort relatie dat bij je past

Een gebroken hart, laat je nadenken over het soort relatie dat bij jou past. In een relatie is het moeilijk om hierbij stil te staan. Waarschijnlijk ben je vooral toegespitst op jouw huidige partner. Als er geen relatie meer is, kun je vanuit eenzaamheid nadenken waar jouw behoefte ligt. Welke mate van genegenheid past bij jou? Vind je intimiteit belangrijk? Zoek je naar gedeelde interesses? Vanuit deze behoefte kun je nadenken over een andere partner of ontdek je dat de relatie met jouw ex-partner niet verkeerd was.

vrijetijdamsterdam.nl