Volt Discussion Series: Basisinkomen, basis gelijkheid?

Volt Discussion Series: Basisinkomen, basis gelijkheid?
Foto: Pixabay

AMSTERDAM – In de maandelijkse Volt Discussion Series legt de jonge Europese beweging Volt maatschappelijke vraagstukken bloot. Op donderdag 9 januari staat in het Huis van de Buurt de Witte Boei het basisinkomen ter discussie. Vanaf 19:30 gaan Eric Binsbergen (Basisteam Basisinkomen Amsterdam), Steven Dhondt (TNO), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Hilde Latour (Mission Possible 2030) het gesprek aan over de (on)wenselijkheid van een (on)voorwaardelijk basisinkomen.

Het idee van een basisinkomen lijkt de afgelopen jaren aan populariteit te hebben gewonnen. Volgens voorstanders bevordert een basisinkomen solidariteit, participatie en gelijkheid.

Tegenstanders zijn kritisch over de betaalbaarheid, twijfelen over de gewenste effecten en verwachten dat de marktwerking het basisinkomen neutraliseert.

Wat is het basisinkomen: hét antwoord op een toekomst vol robotisering en automatisering of een idealistische droom die niet valt uit te voeren?

Volt is in 2017 opgericht als een antwoord op het toenemende populisme en de ontwikkelingen rond Brexit en heeft als doel een sterk en toekomstgericht Europa met meer inspraak voor de burger. Tijdens de Europese verkiezingen deed Volt mee met één Europees verkiezingsprogramma in 8 landen; Nederland, België, Bulgarije, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is de Europese beweging zich aan het voorbereiden op de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021.

Check voor meer informatie het evenement op Facebook.

vrijetijdamsterdam.nl