Ontroerend nieuws: Eberhard van der Laan stopt als burgemeester
Eberhard van der Laan Foto: vimeo.com

Van der Laan stopt als burgemeester Amsterdam

Triest nieuws. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft zijn taken als burgemeester per direct neergelegd. Dit maakte hij vandaag in een brief aan alle Amsterdammers bekend. Hieronder de tekst uit de brief, klik hier voor de door de burgemeester getekende versie.

“Lieve Amsterdammers,

In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven. De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen.

Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen.

Ik heb mij bij commissaris van de Koning Remkes ziekgemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen.

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.

Vaarwel,

Eberhard van der Laan”

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Kamp Seedorf winnaar ontwerpwedstrijd befaamde Van der Laan boodschap

Tentoonstelling Van der Laan de mooiste stad bijna open

Bloemen voor Eberhard van der Laan