Theatrale boottocht naar slavernijverleden en kolonialisme in Oost

oosterpark slavernij monument -min
Het slavernij monument in het Oosterpark. Foto: Alf van Beem

Theatrale boottocht naar slavernijverleden en kolonialisme in Oost

Woensdag 21 juni 2017 gaat ‘Sites of Memory Oost’ van start, een theatrale boottocht over verborgen verhalen uit het koloniale en slavernijverleden van Amsterdam.

Poetry Circle Nowhere

De performers en auteurs van Poetry Circle Nowhere, een productiehuis voor jonge mensen in Oost werken samen met amateurspelers om deze verhalen tot leven te brengen met vertellingen en kijkspel aan boord en vanaf de kade.

De voorstelling

“De voorstelling is een mix van vroeger en nu, van wat we weten en liever niet willen weten. Het is een speurtocht naar ons gedeelde verleden en een ontmoeting in verhalen. Beleef Amsterdam anders dan anders, neem een duik in ons verleden en zit midden in een voorstelling op het water”, laat de organisatie weten.

Artistiek team

Jennifer Tosch, Katy Streek, Mike van Wetten, Leila Anderson, Jorgen Gario, Sjaan Flikweerd, Jarrett Erasmus, Linar Ogenia en Ogutu Muraya.

Samenwerking

Sites of Memory Oost is een samenwerking tussen het Amsterdam Roots Festival, Black Heritage Tours, Afrovibes Festival en Nowhere Amsterdam. Mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie: Jij maakt het mee.

DATA: Amsterdam

Woensdag 21 juni 20:00 uur (Try-out)
Donderdag 22 juni 20:00 uur
Vrijdag 23 juni 20:00 uur
Zaterdag 24 juni 14:00 uur & 20:00 uur
Zondag 25 juni 14:00 uur

vrijetijdamsterdam.nl