Stadsinformatie: Kosten boom kappen

Stadsinformatie: Kosten boom Kappen
Photo credits: Flickr.com

Stadsinformatie: Kosten boom Kappen

Hierbij geven wij informatie over ‘Kosten boom kappen‘ in Amsterdam. Kunt u niet van het lekkere zonnetje genieten door een boom die in de weg staat? Denkt u er dan aan dat de lente niet het juiste moment is om een boom te kappen! De beste periode om een boom te kappen is de winter. In de lente is een boom doorgaans nog in volle bloei en door al die bladeren kost het meer moeite om de boom te kappen. Kosten voor het kappen van een boom zullen zodoende hoger uit kunnen vallen. Daarnaast moet u erop letten dat als u een boom of struik zou willen kappen, verplaatsen of snoeien er in de regel meestal een vergunning voor nodig is.

De gemeente Amsterdam geeft aan dat er een vergunning nodig is als je een boom of struik gaat kappen, snoeien (groter dan 20%), verplaatsen, verwijderen en bij de eerste keer knotten. Bomen die jaarlijks moeten worden geknot is wel toegestaan. Een vergunning is tevens nodig bij mogelijke schade aan struiken en bomen. Wanneer Amsterdammers gaan uitbouwen, uitbreiden, kabels en leidingen gaan verleggen en er daardoor een beschadiging kan plaatsvinden aan de boom of wortels, is er ook een vergunning nodig.

Er gelden niet alleen regels voor het kappen van bomen. Onlangs nam Amsterdam maatregelen om overlast en negatieve gevolgen van het verbouwen van panden tegen te gaan. Denkt u hier dus aan voordat u de stap gaat zetten. Die verbouwingen kunnen gaan om uitbouw in binnentuinen tot het bijbouwen van extra verdiepingen, kelders en balkons.

De Amsterdamse wethouder Marieke van Doorninck, verantwoordelijk voor ‘Ruimtelijke Ordening’ liet weten dat het beleid er in eerste instantie op gericht was om Amsterdammers op het gebied van aanpassingen in hun woning, maximaal te faciliteren. Het bracht echter niet wat er van verwacht werd en dat was in haar ogen niet goed voor de stad. Mede daardoor werd het beleid aangepast.

vrijetijdamsterdam.nl