Stad eert veteranen tijdens elfde Amsterdamse Veteranendag

Stad eert veteranen tijdens elfde Amsterdamse Veteranendag
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Stad eert veteranen tijdens elfde Amsterdamse Veteranendag

Aankomende zaterdag 17 juni is er speciaal voor de Amsterdamse veteranen een receptie op het stadhuis, om ze te bedanken voor hun werk. De bijeenkomst op het stadhuis is besloten. Publiek is welkom om het Veteranenconcert bij te wonen. Het optreden begint om 13:45 uur op het voorplein van het stadhuis.

Veteranenconcert

Het veteranenconcert wordt verzorgd door fanfare ‘Bereden Wapens’. Zij zullen populaire popnummers uit de veteranen top-50 aan het publiek laten horen. Om 15.00 uur geeft locoburgemeester Choho, samen met de heer Robbert Miedema (Amsterdamse veteraan en Wachtmeester der 1e klasse b.d., missie Task Force 4/5 in Afghanistan, 2007 – 2008) en Wim Bos (krijgsmachtpredikant en geestelijk verzorger voor de veteranenzorg) een korte toespraak.

Eerbetoon

De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen. Een veteraan wil zeggen een voormalig militair of voormalig gemilitariseerde burger die het Koninkrijk diende onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties: jong en oud, vrouw en man. De eerste Amsterdamse Veteranendag vond plaats in 2006. Sinds 2008 staat er ieder jaar een dag voor de Veteranen op het programma.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Herdenking Februaristaking op meerdere locaties in Amsterdam