Russische LHBTI activist
Kirill Khattoev loopt voor de Pride Walk in 2019. Foto credtis / bron: Pride Amsterdam // Facebook

Mooi nieuws voor de Russische LHBTI-activist Kirill Khattoev. De actievoerder die vorige zomer voorop liep tijdens de Pride Walk in Amsterdam, ter nagedachtenis van de vermoorde Russische activiste Yelena Grigorjeva, mag in Nederland blijven. Dat nieuws werd dinsdagmiddag bekend gemaakt via de Facebook-pagina van LGBT Asylum Support.

Verblijfsvergunning

“Hoera! Zojuist bericht van de advocaat dat Russisch LHBT-asielzoeker én activist Cyril Khattyoev verblijfsvergunning ontvangen heeft. Eindelijk!!! LGBT Asylum Support stond met hem in contact nog vóór hij naar Nederland kwam voor bescherming en heeft hem samen met zijn advocaat Monique Verdoner bijgestaan in alle rechtszaken.

Zijn zaak kwam onder de aandacht van media deze zomer waar Cyril Khattyoev voorop liep tijdens de Pride Walk Amsterdam met het portret van de zojuist vermoorde Russische lhbti-activiste Jelena Grigorjeva.

Dank aan alle mensen die zich voor Cyril Khattyoev hebben ingezet zoals Tirza de Fockert, GroenLinks Amsterdam, Hans Verhoeven, Pride Amsterdam en Astrid Oosenbrug van COC Nederland”, is te lezen op de Facebook-pagina van LGBT Asylum Support.

Eerder leek het erop dat Kirill Khattoev uitgezet zou worden. Twee weken terug ontstond er toch hoop, nadat de beslissing met twee weken was uitgesteld.

vrijetijdamsterdam.nl