Room for Discussion over de ‘Groene revolutie’

Room for Discussion over de ‘Groene revolutie’
Universiteit van Amsterdam Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Room for Discussion over de ‘Groene revolutie’

Aan de formatietafel is het klimaat op dit moment één van de belangrijkste discussiepunten. Tijdens de verkiezingen gaven de kiezers een duidelijk signaal af en behaalden D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren een grote winst. Stellingen zoals: “Is nu eindelijk hét momentum aangebroken voor Nederland om voorop te gaan lopen in de energietransitie of wat is de precieze rol en verantwoordelijkheid van de politiek hierin?’ zijn voor Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde van de UvA, redenen genoeg om donderdag 22 juni het gesprek aan te gaan met drie politici die een groen hart hebben.

De gasten

Marianne Thieme is dierenactivist, jurist en kent vooral bekendheid als oprichter en huidig fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Sinds 2006 zit zij zonder onderbreking in de Tweede Kamer. Ed Nijpels werd als minister in Kabinet Lubbers II (1986-1989) geroemd om zijn milieubeleid. Tegenwoordig is Nijpels voorzitter van de SER-commissie die toezicht houdt op naleving van het Energieakkoord en maakt hij zich hard voor duurzaamheid. Liesbeth van Tongeren is sinds 2010 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Daarvoor zette zij onder andere de lijntjes uit als directeur van Greenpeace. De afgelopen verkiezingen werd zij door haar partij niet op de kandidatenlijst gezet, maar wist zij via massale steun bij de interne ledenverkiezing alsnog een plek in de Tweede Kamer te bemachtigen.

Tijd en locatie

Room for Discussion over groene politiek vindt plaats op donderdag 22 juni van 13.00 tot 14.00 uur.

Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders. Het doel van Room for Discussion is studenten interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Eerder waren onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty te gast bij Room for Discussion.

vrijetijdamsterdam.nl

Website Room for Discussion