Heeft Peter R. de Vries een alibi?

Heeft Peter R. de Vries een alibi?

De Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries maakt dinsdagochtend vanaf 10:00 uur voor de tweede keer zijn opwachting in de extra beveiligde rechtbank van Amsterdam-Osdorp. De Vries wordt voor de tweede keer gehoord als getuige in de zaak tegen Willem Holleeder.

Misdaadreporter Peter R. de Vries was tijdens het eerste verhoor woest weggelopen bij de zwaarbeveiligde rechtbank ‘de Bunker’ in Amsterdam omdat hij niet wilde meewerken aan de veiligheidscheck.

De Vries meldde zich een half uur later alsnog bij de rechtbank en beantwoorde onder andere vragen van Janssen, de advocaat van Holleeder.

Op de eerste verhoor dag had De Vries een map meegenomen met stukken waaronder een door Holleeder ondertekende verklaring uit 2012 waarin die bevestigt dat hij nooit heeft willen meedelen in de opbrengst van De Vries en Cor van Houts boek over de Heinekenontvoering en dat hij geen bezwaar had tegen verfilming daarvan.

Getekend onder valse voorwendselen

Holleeder beschuldigt De Vries er van dat hij hem die verklaring via zijn zus Sonja onder valse voorwendselen heeft laten tekenen door het document tussen een berg verzekeringspapieren te stoppen.

Het is maar een klein tipje van de sluier van de zaken die spelen in het mega-proces tegen Willem Holleeder.

De telegraaf doet live verslag van de laatste ontwikkelingen bij de rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Videocredits: YouTube RTL Nieuws 

vrijetijdamsterdam.nl