Laatste nieuws – politieke partijen Amsterdam

Laatste nieuws - politieke partijen Amsterdam
Femke Halsema bij het homomonument. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Laatste nieuws – politieke partijen Amsterdam

Bent u benieuwd waar de politieke partijen in Amsterdam zich mee bezig houden? Volg dan ons blog met laatste nieuws en ontwikkelingen vanuit politiek Amsterdam.

Zit u in een politieke partij en deelt u graag uw visie met een groot deel van de Amsterdammers die onze website bezoeken? Politieke partijen uit Amsterdam kunnen ten aller tijde een gastblog sturen naar de redactie van Vrije Tijd Amsterdam. We delen uw gastblog op onze pagina algemeen en publiceren de hoofdlijnen met een link naar het artikel in dit blog.

19 januari 2019 

‘Losgeslagen coureurs per direct van de weg’

Het aantal dodelijke en ernstige ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken zijn is angstaanjagend hoog. De Partij van de Ouderen doet de oproep om ze te verbieden in Amsterdam. ‘Vier dodelijke ongevallen binnen zes weken met betrokkenheid van Uber-chauffeurs is waanzin.’ Lees verder.


17 januari 2019

Partij van de Ouderen: Geen Nederlands is geen uitkering

Wil van Soest: “Wij willen dat de gemeente per direct gaat handhaven”

Het bijstandsbeleid wordt door de meeste gemeenten niet uitgevoerd. Wie de taal niet spreekt, wordt vrijwel nergens gekort op de uitkering. Daarnaast vragen veel gemeenten (40 procent) geen tegenprestatie voor de bijstand. Dat schrijft De Telegraaf. De Partij van de Ouderen wil dat de gemeente Amsterdam direct gaat handhaven. “Ik wil van het college weten of Amsterdam bij de gemeenten hoort die niet korten op de bijstand als mensen de taal niet spreken. Wat ons betreft betekent geen Nederlands ook geen uitkering”, zegt Wil van Soest. Lees verder.


17 januari 2019

Een no deal Brexit zal de Gemeente Amsterdam een miljard euro kosten

Een ‘no deal’-Brexit zal de gemeente Amsterdam een miljard euro kosten. Nu.nl meldt wethouder Udo Kock van Economische Zaken dat woensdag heeft geschreven in een brief aan de raad.

Volgens nu.nl schrijf Kock onder meer dat de kans op een Brexit zonder akkoord met de Europese Unie groter is geworden nadat het Britse Lagerhuis dinsdagavond het uittredingsakkoord van premier Theresa May heeft weggestemd. De toenemende onzekerheden over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk zijn slecht voor de economie van de hoofdstad.


16 januari 2019

Molotov cocktails op ADM terrein 

In tegenstelling tot wat burgemeester Femke Halsema aan de gemeenteraad meldde, zijn er wel degelijk door agenten molotovcocktails en een openstaande gasfles op het ADM-terrein aangetroffen. Dat blijkt uit een schrijven van de deurwaarder, die een rapport opstelt over de aangetroffen goederen. Raadsleden van VVD, Forum voor Democratie, DENK, de Partij van de Ouderen en het CDA willen opheldering van Halsema, schrijft de Telegraaf woensdagochtend. U kunt natuurlijk ook het hele artikel lezen.


14 december 2018

Wil van Soest: “Investeringen van reders zakken naar de bodem van de Amstel”

De nieuwe Vaarnota leidt bij de Partij van de Ouderen tot opgetrokken wenkbrauwen. ‘Reders hebben veel geld geïnvesteerd maar nog voordat de investeringen terugverdiend zijn verliezen ze hun vergunning. Dat is zeer onrechtvaardig.’

Personeel ontslaan

De Partij van de Ouderen is voorstander van het terugdringen van het massatoerisme in de stad maar vindt de wijze waarop het college de reders nu aanpakt onwenselijk. “Waarom moeten tientallen rederijen waar nooit klachten over zijn, weinig vaarbewegingen hebben en er uit alle rapporten van de gemeente goed uitkomen; over drie jaar stoppen, hun personeel ontslaan en met een schuld blijven zitten?”, vraagt Wil van Soest zich af. De partij windt zich ook op over het feit dat wethouder zich weinig inleeft in de reders. “De wethouder heeft slechts met één reder gesproken, die ook niet eens gevaren heeft. De wethouder moet ook in gesprek met andere reders en de brancheverenigingen”, aldus van Soest. Mocht u dit verhaal interessant vinden kunt u ook het hele artikel lezen.


29 november 2018

Amsterdam laat de Zilvervloot voorbij varen

Als geboren en getogen Mokumer heb ik in mijn leven toch het nodige meegemaakt, maar de wijze waarop het Amsterdamse stadsbestuur het ‘kwaliteitstoerisme’ de nek omdraait tart iedere verbeelding. MSC Cruises, één van de grootste rederijen voor cruisevakanties, gaat in 2019 en 2020 namelijk niet meer in Amsterdam aanmeren. De reden hiervoor is de dagelijkse toeristenbelasting van 8 euro per persoon, die vanaf 1 januari betaald moet worden. Resultaat; de schepen varen vrolijk door naar Rotterdam waar ze met open armen worden ontvangen door de lokale middenstand.

Zeemansgraf

De directeur van MSC Cruises voelt zich ‘geschoffeerd’ en niet serieus genomen door de Amsterdamse politiek. “Wij brengen de kwaliteitstoerist de stad in. Geen rolkoffers, geen mensen die in stegen pissen of hooguit een pizzapunt kopen.” Hij heeft gelijk. Amsterdam is bezig om haar eigen zeemansgraf te creëren. De vakantiegangers op cruiseschepen zijn keurige mensen die hun goedgevulde portemonnee graag in onze stad willen uitgeven. Die mensen jagen we nu keihard de stad uit. En dat terwijl Amsterdam toch tientallen miljoenen bijdraagt aan de bouw van een zeesluis bij IJmuiden om, juist ja, grote zeeschepen in de stad te kunnen ontvangen. Snapt u het nog? We bouwen voor heel veel geld mee aan het fundament, maar het huis waar het rendement uitkomt is niet welkom. Met de plannen om de Passenger Terminal (PTA) uit de stad te weren prijst Amsterdam zich nog verder uit de markt. Hoe stom kun je als stad zijn? Klik hier als u wilt verder lezen.


23 november 2018

Oppositiepartijen Amsterdamse Gemeenteraad maken gezamenlijke vuist

De oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad hebben donderdagavond een gezamenlijke vuist gebald tegen de coalitie bestaande uit GroenLinks, PvdA, D66 en de SP. Tijdens de commissievergadering mobiliteit, luchtkwaliteit en duurzaamheid zou gisteravond gedebatteerd worden over een verhoging van de parkeertarieven, maar daar stak de oppositie een stokje voor.

Parkeren in het centrum van Amsterdam wordt volgend jaar anderhalf keer zo duur. Vanaf april gaat de prijs omhoog van 5 naar 7,50 euro per uur. Direct rond de binnenstad gaat een uur parkeren 6 euro kosten. Tenminste als het aan de vier partijen uit de coalitie ligt.

Na het aankondigen van de maatregel ontstond er vooral op de social media een hoop commotie onder Amsterdamse bewoners en ondernemers die zich niet in het besluit kunnen vinden. Mocht u het interessant vinden kunt u ook het hele artikel lezen.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje in ons blog ‘goede doelen Amsterdam’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here