Laatste nieuws – politieke partijen Amsterdam

Laatste nieuws - politieke partijen Amsterdam
Femke Halsema bij het homomonument. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Laatste nieuws – politieke partijen Amsterdam

Bent u benieuwd waar de politieke partijen in Amsterdam zich mee bezig houden? Volg dan ons blog met laatste nieuws en ontwikkelingen vanuit politiek Amsterdam.

Forum van Democratie

FVD in Amsterdam is not amused over de nieuwe plannen in Amsterdam. Forum van Democratie ziet dit als het ordinair wegtreiteren van mensen die een andere leefstijl hebben dan de linkse bobo’s hier op het stadhuis.

Geen extra stembureau op Museumplein

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Utrecht heeft de gemeente Amsterdam maandagmiddag besloten de campagne voor opkomstbevordering stil te leggen. Dit betekent dat de letters Amsterdam met een stempotlood niet op het Museumplein worden geplaatst. Ook wordt er geen stemlokaal geplaatst. Omdat het hier om een ‘extra’ stembureau gaat, worden hier geen kiezers via hun stempas naartoe verwezen.


Partij van de Ouderen: Zet Dansmakers niet op straat

Wil van Soest: “De gemeente gooit 9 ton in de Amstel”

De Dansmakers in Amsterdam Noord dreigen hun pand te verliezen door het stopzetten van de huursubsidie door de gemeente. De gemeente weigert om de 140.000 euro subsidie te verstrekken voor 2019 en 2020. De Partij van de Ouderen is woedend. De jonge dansers, scholieren, dansgezelschappen en talenten zitten in zak en as nu hun pand dreigt te sluiten. Zij stuurden op 19 februari een brandbrief naar wethouder Touria Meliani van Cultuur. “De plek is van wezenlijk belang voor de talentontwikkeling van Amsterdam. Het vervult daarnaast ook een functie voor de buurt met lessen voor kinderen en jongeren”, schrijven ze.


Verbijstering om nieuwe beroving en ouderenmishandeling in Amsterdam

Wil van Soest: “Ik ben verdrietig en boos”

En weer is het raak. Een 76-jarige vrouw is eind vorige maand op gewelddadige wijze beroofd in haar eigen huis in Osdorp. Het slachtoffer is zo ernstig gewond geraakt, dat ze niet meer zelfstandig kan wonen. De Partij van de Ouderen wil een meldpunt ouderenmishandeling.

Een op de twintig ouderen blijkt nog altijd slachtoffer te zijn van de fysieke, psychische mishandeling en/of financieel misbruik. Ook de mevrouw uit Osdorp is daar nu het slachtoffer van geworden. “Ik ben verdrietig en boos dat nu weer een weerloze mevrouw slachtoffer geworden is van een weerzinwekkende beroving en mishandeling”, zegt fractievoorzitter Wil van Soest.


Partij van de Ouderen: Draagvlakonderzoek stadsnomaden Kadoelen

Wil van Soest: “Eerst besluiten en dan kletsen met de bewoners. Wie nemen ze in de maling?”

Op een afgeladen bewonersavond in Kadoelen is dinsdagavond de grote weerstand duidelijk geworden tegen de komst van de stadsnomaden in de buurt. De Partij van de Ouderen steunt de bewoners eist een draagvlakonderzoek. ‘Stadsbestuur heeft de mond vol over burgerparticipatie. Nu kunnen ze laten zien hoe belangrijk ze dat vinden.’

Achterste benen

Eind maart vestigen de stadsnomaden zich voor maximaal twee jaar op de voormalige kunstgrastennisbanen op sportpark Kadoelen. Burgemeester Halsema heeft besloten om de groep in Kadoelen te plaatsen, nadat een aantal locaties in Amsterdam zijn onderzocht. Inwoners van Kadoelen in Noord staan op hun achterste benen nu de burgemeester heeft besloten een overlastgevende groep stadsnomaden twee jaar in de woonwijk te plaatsen. Tot hiervoor werden stadsnomaden altijd in gebieden ver van de bewoonde wereld geplaatst.

Noodbevel

“De burgemeester heeft een noodbevel gebruikt om deze groep hier te plaatsen. Dit is een kinderrijke buurt, dan zet je daar toch geen mensen die allerhande problemen hebben, patiënten eigenlijk, neer?


08 februari 2019 

Geen GVB jaarabonnement zonder e-mailadres

Wil van Soest: “Schandalig! Stop deze digitale terreur”

Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) gaat de voorwaarden voor het jaarabonnement verslechteren. Wie geen e-mailadres heeft en geen PC, kan straks het jaarabonnement niet meer in termijnen betalen. De Partij van de Ouderen is ‘des duivels’. Zowel de partij als het OV loket hebben diverse klachten ontvangen over deze nieuwe werkwijze. Mensen moeten via de website van het GVB hun abonnement verlengen. Doen ze dit niet, dan vervalt de mogelijkheid om per maand te betalen. “Wij vinden dit ook een vreemde gang van zaken en niet erg klantvriendelijk”, zegt het OV loket in beantwoording op een klacht.


05 februari 2019 

Partij van de Ouderen wil klopjacht op pyromanen in Amsterdam-Noord

Voor de zoveelste keer dit jaar is er weer een autobrand geweest in Amsterdam-Noord. In de Katrijpstraat gingen afgelopen nacht twee auto’s volledig in vlammen op. Daarmee staat de teller voor 2019 op elf verwoeste auto’s. De Partij van de Ouderen wil dat er een klopjacht gemaakt gaat worden op de pyromanen die dit stadsdeel al zo lang teisteren.

Gebiedsverboden

“Aangestoken autobranden zijn echt schering en inslag in Noord.
Dit heeft een enorme impact op het veiligheidsgevoel in de wijk. Die pyromanen moeten met pek en veren de wijken uit”, stelt Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest. Ze pleit voor meer surveilleren, meer cameratoezicht en standaard gebiedsverboden voor gepakte pyromanen. Lees verder.


04 februari 2019 

Partij van de Ouderen opent digitale ideeënbus ‘Uw Wil is wet’

Wil van Soest: “Opgeheven haltes, verdwenen brievenbussen en pinautomaten. De zorgen zijn groot”

De samenwerking van de Partij van de Ouderen en 50PLUS komt met volle energie uit de startblokken. Vandaag lanceren de partijen, die gezamenlijk meedoen aan de Provinciale Staten verkiezingen van Noord-Holland, de digitale ideeënbus ‘Uw Wil is wet’. Op deze wijze willen de partijen precies te weten komen wat er leeft en waarvan de kiezers willen dat de provincie dat oplost. Via het e-mailadres uwwiliswet@gmail.com kunnen de ideeën gedeeld worden. Lees verder.


19 januari 2019 

‘Losgeslagen coureurs per direct van de weg’

Het aantal dodelijke en ernstige ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken zijn is angstaanjagend hoog. De Partij van de Ouderen doet de oproep om ze te verbieden in Amsterdam. ‘Vier dodelijke ongevallen binnen zes weken met betrokkenheid van Uber-chauffeurs is waanzin.’ Lees verder.


17 januari 2019

Partij van de Ouderen: Geen Nederlands is geen uitkering

Wil van Soest: “Wij willen dat de gemeente per direct gaat handhaven”

Het bijstandsbeleid wordt door de meeste gemeenten niet uitgevoerd. Wie de taal niet spreekt, wordt vrijwel nergens gekort op de uitkering. Daarnaast vragen veel gemeenten (40 procent) geen tegenprestatie voor de bijstand. Dat schrijft De Telegraaf. De Partij van de Ouderen wil dat de gemeente Amsterdam direct gaat handhaven. “Ik wil van het college weten of Amsterdam bij de gemeenten hoort die niet korten op de bijstand als mensen de taal niet spreken. Wat ons betreft betekent geen Nederlands ook geen uitkering”, zegt Wil van Soest. Lees verder.


17 januari 2019

Een no deal Brexit zal de Gemeente Amsterdam een miljard euro kosten

Een ‘no deal’-Brexit zal de gemeente Amsterdam een miljard euro kosten. Nu.nl meldt wethouder Udo Kock van Economische Zaken dat woensdag heeft geschreven in een brief aan de raad.

Volgens nu.nl schrijf Kock onder meer dat de kans op een Brexit zonder akkoord met de Europese Unie groter is geworden nadat het Britse Lagerhuis dinsdagavond het uittredingsakkoord van premier Theresa May heeft weggestemd. De toenemende onzekerheden over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk zijn slecht voor de economie van de hoofdstad.


16 januari 2019

Molotov cocktails op ADM terrein 

In tegenstelling tot wat burgemeester Femke Halsema aan de gemeenteraad meldde, zijn er wel degelijk door agenten molotovcocktails en een openstaande gasfles op het ADM-terrein aangetroffen. Dat blijkt uit een schrijven van de deurwaarder, die een rapport opstelt over de aangetroffen goederen. Raadsleden van VVD, Forum voor Democratie, DENK, de Partij van de Ouderen en het CDA willen opheldering van Halsema, schrijft de Telegraaf woensdagochtend. U kunt natuurlijk ook het hele artikel lezen.


14 december 2018

Wil van Soest: “Investeringen van reders zakken naar de bodem van de Amstel”

De nieuwe Vaarnota leidt bij de Partij van de Ouderen tot opgetrokken wenkbrauwen. ‘Reders hebben veel geld geïnvesteerd maar nog voordat de investeringen terugverdiend zijn verliezen ze hun vergunning. Dat is zeer onrechtvaardig.’

Personeel ontslaan

De Partij van de Ouderen is voorstander van het terugdringen van het massatoerisme in de stad maar vindt de wijze waarop het college de reders nu aanpakt onwenselijk. “Waarom moeten tientallen rederijen waar nooit klachten over zijn, weinig vaarbewegingen hebben en er uit alle rapporten van de gemeente goed uitkomen; over drie jaar stoppen, hun personeel ontslaan en met een schuld blijven zitten?”, vraagt Wil van Soest zich af. De partij windt zich ook op over het feit dat wethouder zich weinig inleeft in de reders. “De wethouder heeft slechts met één reder gesproken, die ook niet eens gevaren heeft. De wethouder moet ook in gesprek met andere reders en de brancheverenigingen”, aldus van Soest. Mocht u dit verhaal interessant vinden kunt u ook het hele artikel lezen.


29 november 2018

Amsterdam laat de Zilvervloot voorbij varen

Als geboren en getogen Mokumer heb ik in mijn leven toch het nodige meegemaakt, maar de wijze waarop het Amsterdamse stadsbestuur het ‘kwaliteitstoerisme’ de nek omdraait tart iedere verbeelding. MSC Cruises, één van de grootste rederijen voor cruisevakanties, gaat in 2019 en 2020 namelijk niet meer in Amsterdam aanmeren. De reden hiervoor is de dagelijkse toeristenbelasting van 8 euro per persoon, die vanaf 1 januari betaald moet worden. Resultaat; de schepen varen vrolijk door naar Rotterdam waar ze met open armen worden ontvangen door de lokale middenstand.

Zeemansgraf

De directeur van MSC Cruises voelt zich ‘geschoffeerd’ en niet serieus genomen door de Amsterdamse politiek. “Wij brengen de kwaliteitstoerist de stad in. Geen rolkoffers, geen mensen die in stegen pissen of hooguit een pizzapunt kopen.” Hij heeft gelijk. Amsterdam is bezig om haar eigen zeemansgraf te creëren. De vakantiegangers op cruiseschepen zijn keurige mensen die hun goedgevulde portemonnee graag in onze stad willen uitgeven. Die mensen jagen we nu keihard de stad uit. En dat terwijl Amsterdam toch tientallen miljoenen bijdraagt aan de bouw van een zeesluis bij IJmuiden om, juist ja, grote zeeschepen in de stad te kunnen ontvangen. Snapt u het nog? We bouwen voor heel veel geld mee aan het fundament, maar het huis waar het rendement uitkomt is niet welkom. Met de plannen om de Passenger Terminal (PTA) uit de stad te weren prijst Amsterdam zich nog verder uit de markt. Hoe stom kun je als stad zijn? Klik hier als u wilt verder lezen.


23 november 2018

Oppositiepartijen Amsterdamse Gemeenteraad maken gezamenlijke vuist

De oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad hebben donderdagavond een gezamenlijke vuist gebald tegen de coalitie bestaande uit GroenLinks, PvdA, D66 en de SP. Tijdens de commissievergadering mobiliteit, luchtkwaliteit en duurzaamheid zou gisteravond gedebatteerd worden over een verhoging van de parkeertarieven, maar daar stak de oppositie een stokje voor.

Parkeren in het centrum van Amsterdam wordt volgend jaar anderhalf keer zo duur. Vanaf april gaat de prijs omhoog van 5 naar 7,50 euro per uur. Direct rond de binnenstad gaat een uur parkeren 6 euro kosten. Tenminste als het aan de vier partijen uit de coalitie ligt.

Na het aankondigen van de maatregel ontstond er vooral op de social media een hoop commotie onder Amsterdamse bewoners en ondernemers die zich niet in het besluit kunnen vinden. Mocht u het interessant vinden kunt u ook het hele artikel lezen.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje in ons blog ‘goede doelen Amsterdam

PS Neem ook eens een kijkje in ons blog Het laatste LHBTI nieuws uit Amsterdam 

PS Neem ook eens een kijkje in ons blog Goede en gespecialiseerde bedrijven – regio Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here