Oud-voetballer organiseert eerste Footgolf toernooi voor mensen met een beperking
Op de foto: Marcel Boonstra

Oud-voetballer organiseert eerste Footgolf toernooi voor mensen met een beperking

Marcel Boonstra, oud-speler van o.a. Volendam en S.F.K. Moss in Noorwegen, organiseert op 10 juni 2017 het eerste Footgolf toernooi ter wereld voor mensen met een beperking. Tevens organiseert Boonstra een toernooi speciaal gericht op 40-plussers. De opbrengst van het toernooi op 10 juni zal ten bate zijn van Only Friends.

Only friends

Only Friends maakt het al jaren mogelijk dat kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte hebben, van harte welkom zijn om bij Only Friends te komen sporten. Voor deze kinderen en jongeren biedt Sportclub Only Friends een gevarieerd aanbod van verschillende sporten. Boonstra: “We hebben een verzoek aan alle deelnemende teams gedaan om een extra bijdrage te willen doneren, zodat wij aan al onze G deelnemende footgolfers een aandenken aan dit toernooi kunnen geven. Ook kunnen sponsors een bijdrage leveren. De reclame van de bedrijven zal dan gedurende de hele dag opgesteld worden langs het speelveld.”

Het evenement

Beide toernooien zijn een side-event van de prestigieuze Capital Cup, het grootste Footgolf toernooi ter wereld. Naast de toernooien zal er ook een bekende profvoetballer een clinic komen geven, wordt er gezorgd voor live muziek en kunnen mensen gezellig een hapje eten of iets drinken. “De toernooien zijn laag drempelig, dat is echt iets waar wij voor staan”, aldus Boonstra.

Inschrijven

Er zijn al heel veel aanmeldingen ontvangen voor het G footgolftoernooi en tot 18 april 2017 kun je je voor beide toernooien nog inschrijven. Voor inschrijvingen en meer informatie over het toernooi kan er een e-mail gestuurd worden naar [email protected].

Nederlands beste footgolfer

Nederlands beste footgolfer van dit moment, Jimmy Kuipers uit hoofddorp, zal ook aanwezig zijn. Kuipers behoort momenteel tot de top-3 van de wereld.

Footgolf

Volgens Boonstra wint Footgolf de laatste jaren enorm aan populariteit. Boonstra: “Footgolf is op dit ogenblik wereldwijd de snelst groeiende sport. De verwachting is dat het niet lang meer zal duren voordat het een professionele sport gaat worden. Nederland is grondlegger van Footgolf. Er zou nog wel wat meer media aandacht voor mogen komen. Je kunt de sport denk ik het beste vergelijken met hoe darten is opgestart jaren geleden.”

Organisatie

De organisatie staat in handen van Footgolf Holland, de K.N.V.B., Landstede buitengewoon reizen en All-Sports Vacations, het bedrijf van Marcel Boonstra zelf. “De bedoeling is om de toernooien zo’n vier tot zes keer per jaar te organiseren in geheel Nederland. Met als doelstelling, de sport bekender te maken voor mensen met een beperking en ook ouderen en om zoveel mogelijk geld op te halen voor de des betreffende organisatie of Foundation die op dat moment het uithangbord is van het toernooi. Op dit moment werken we samen met specialevoetbaldagen.nl, footballmakesithappen.nl en zijn er onderhandelingen met diverse organisaties gaande.”

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams