Met deze tips ben je beter voorbereid tegen fietsdiefstal!

Met deze tips ben je beter voorbereid tegen fietsdiefstal! Fietsenrekken spelen een belangrijke rol in strijd tegen fietsendieven. Fietsenrekken die in een bewaakte fietsenstalling staan al helemaal. In dat kader werkt de Gemeente Amsterdam constant aan verbetering en uitbreiding van de fietsenstalling in de stad. Want, op het moment van dit schrijven
Foto: Pexels.com

Met deze tips ben je beter voorbereid tegen fietsdiefstal!

Fietsenrekken spelen een belangrijke rol in strijd tegen fietsdiefstal. Fietsenrekken die in een bewaakte fietsenstalling staan al helemaal. In dat kader werkt de Gemeente Amsterdam constant aan verbetering en uitbreiding van de fietsenstalling in de stad.

Aanwezige toezichthouders

Want, op het moment van dit schrijven, zijn er in bijna alle gemeentelijke fietsruimten toezichthouders aanwezig, en kan de fiets 24 uur onder toezicht gestald worden. Fietsliefhebbers die hun tweewieler langer of vaker willen stallen hebben zelfs de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten.

Fietsenrekken zijn kosteloos

De eerste 24 uur die je fiets in de Amsterdamse stalling staat zijn volledig kosteloos. Maar, vanaf de volgende dag komt daar verandering bij. Vanaf de 2e tot en met de 28e dag betalen Amsterdammers een bedrag van € 1,25 per dag.

En let op dit geldt alleen voor normale fietsen. Bakfietsen, ligfietsen en elektrische scooters moeten alweer € 2,50 per dag betalen. Ook voor die apparaten geldt het tarief voor 28 dagen.

Openingstijden verschillen soms

Amsterdammers die hun ‘racemonster’ willen stallen doen er verstandig aan eerst te kijken wat de exacte openingstijden zijn. Dit omdat er uitzonderingen zijn en zodoende teleurstelling zal worden voorkomen. Net als de tijden kunnen tarieven per abonnement per locatie verschillen.

Locaties om uw fiets te stallen

Nieuwsgierig waar u de mogelijkheid heeft uw fiets te stallen? Dat kan bij de fietsenstallingen op het Beursplein, De Hallen, Paradiso, Ceintuurbaan, Ferdinand Bolstraat, Pathé de Munt, Zuidplein, Tolhuisplein, Vijzelstraat 20, station Noord en station RAI. Hopelijk helpen onze tips er aan mee dat uw fiets voor een langere periode meegaat.

Mocht er in ons artikel nog een locatie ontbreken dan vernemen wij dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl. Dan kunnen we die nog toevoegen!

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina uitgaan.