Maandag aangepaste dienstregeling NS en waarschuwing Rijkswaterstaat

Maandag aangepaste dienstregeling NS en waarschuwing Rijkswaterstaat
Perron werd een tijdje terug sneeuwvrij geblazen.

Maandag aangepaste dienstregeling NS en waarschuwing Rijkswaterstaat

De NS heeft in een bericht aan hun klanten (lees: de reizigers) geadviseerd om dringend rekening te houden en de reis aan te passen aan het voorspelde noodweer.

In het bericht dat via de e-mail is verstuurd laten de Nederlandse Spoorwegen het volgende weten:

Het winterse weer houdt aan. Ook morgen, maandag 11 december, wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht. Tijdens de avondspits zal de hinder voor u zeer groot zijn. Wij adviseren u dringend om hier rekening mee te houden en uw reis hierop aan te passen. Winters weer kan voor overlast zorgen voor alle vormen van vervoer, ook op het spoor. NS en ProRail passen daarom de dienstregeling aan. Er rijden morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke 10 minuten.

Drukte in de treinen

Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. Houdt u rekening met drukte in de treinen en extra overstappen. Wij raden u aan om waar mogelijk buiten de spits te reizen.

Extra sneeuw- en storingsploegen

Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. NS zet extra medewerkers in om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunt u hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Ga goed geïnformeerd op reis!

De NS Reisplanner wordt in de avonduren bijgewerkt met de meest actuele reisinformatie voor de volgende dag. Wij adviseren u om de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek uw reis te plannen op ns.nl of met de Reisplanner Xtra app.

Rijkswaterstaat

Ook Rijkswaterstaat geeft een waarschuwing af. De website kopt: “Maandag 11 december 2017 gevaarlijke rij-omstandigheden”

Thuis werken

Weggebruikers moeten ook maandag de hele dag rekening houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert daarom zo mogelijk thuis te gaan werken.

Glad op de weg

Verder laten ze onder andere weten dat de komende nacht en tijdens de maandagochtendspits het glad kan worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. In de loop van de maandagochtend gaat het volgens de verwachtingen van het KNMI in een groot deel van het land flink sneeuwen. Dat kan tot zeer gevaarlijke rij-omstandigheden en grote vertragingen, in met name de avondspits, leiden.

10 miljoen kilo zout

Sinds zaterdagavond 20.00 uur heeft Rijkswaterstaat ongeveer 10 miljoen kilo zout gestrooid. Voor meer informatie volg het Twitteraccount @RWS_Verkeer en https://www.rijkswaterstaatstrooit.nl/

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Van Persie hoopt op loting tegen Ajax en afscheid met bekerwinst